www.lokalmagasinet.no NYHETER Ti. 24. nov. 2020
Meny


UAVHENGIG NETTAVIS I DET NÆRE SIDEN DESEMBER 2002

Fra fortid og nåtid

Epost-adressen vår er: post@lokalmagasinet.com

VILLSVINET INNTAR NORGE

Lenke til snart tre år gammel LM-sak. Ikke bare negativt? Eller er de blitt for mange? De er nå et tema i budsjettforhandlingene på Stortinget. Sp krever en ekstrabevilgning på fem millioner kroner til en storstilt villsvinjakt fra det østlandske innlandet og et godt stykke nordover. De formerer seg i stor stil, og er krevende å oppspore.


Videosensasjon fra 9. april 1940

Sigurd Johannessen var mannskap på DS "Oscarsborg 1" da den ble kapret av tyskerne etter avgang fra Son om morgenen 9. april 1940. I et opptak fra 1980-tallet forteller han til Ivar Hermansen hva han opplevde. Lydopptaket er nå overrakt til historielaget av Ivars sønn Kåre Hermansen.  Fortellingen er så levendegjort av Vestby Historielags Jørn Svendsen, i form av bilder fra den gang.

NY PUBLISERER ER NÅ I BESTILLING

SØNDAG. To uker senere enn vi hadde håpet, så er omsider de viktigste tingene rundt anskaffelse av ny publiserer avklart. Og i dag ble en konkret bestilling levert.

Det beste er at løsningen, ifølge tilbudet, har kort leveringstid. For rammeverket er det snakk om få dager.

Med konkrete tilpasninger etter våre ønsker og behov: Om en til to uker, slk vi vurderer det selv.

En eventuell avtale om import av stoff fra den nåværende publisereren må gjøres separat. Muligheter for dette ligger i selve konseptet, men ekstra kostnader vil påløpe.

[25.10.2020] Les mer
Forlenget pålegg om bruk av munnbind for reisende med kollektivtransport

SØNDAG. Forskrift om forebygging av koronasmitte – pålegg om bruk av munnbind for reisende med kollektivtransport mellom Oslo og Vestby kommune er forlenget til 6. november.

Forskriften er vedtatt for å hindre smitte i den pågående pandemien. Det er vedtatt tilsvarende forskrifter for de øvrige Follo-kommunene. Forskriften er et bidrag for å sikre lik praksis for kollektivreisende i Follo.

På grunn av forskriftens korte varighet og at det ikke er mulig å varsle interessenter med den korte tiden som er tilgjengelig er forskriften hverken varslet i forkant eller kunngjort på annen måte enn gjennom kommunens egne hjemmesider og lokalavisen Vestby Avis. Det vises her til forvaltningslovens §§ 37, 3. og 38, 3. I tillegg varsles staten, Viken, aktuelle kollektivselskaper og nærliggende kommuner.  

Forskrift om forebygging av koronasmitte i Vestby kommune er vedtatt av Kommuneoverlegen i Vestby kommune, etter myndighet gitt i smittevernloven § 4-1

[25.10.2020] Les mer
NÅ 51 POSITIVE PRØVESVAR I VESTBY

FREDAG. Vestby har per i går 22. oktober registrert totalt 4508 negative prøvesvar og 51 positive prøvesvar. Personer med symptomer som kan skyldes koronavirus bør testes så snart som mulig.

Det skriver Vestby kommune på sin hjemmeside.

Alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19 kan bestille tid for å bli testet, uten først å ha vært gjennom legevurdering.

Coronalegevakten kan kontaktes på telefon 404 04 919. Test og analyse er gratis. Men det anbefales å lese gjennom testkriteriene fra Folkehelseinstituttet (FHI) før du ringer.

[23.10.2020]
FLOTT INNSAMLINGSRESULTAT I VESTBY

TIRSDAG/ONSDAG. Noen få tusen til kom, slik at Vestbys fjorårsresultat i TV-aksjonen nå er passert, såvidt! Kl. 20 tirsdag var innsamlingen i Vestby summert til 853 746 kroner. Kl. 17 onsdag står det 856 422.

Per innbygger tilsvarer dette kr 47,47, og det er kr 4,75 over landsgjennomsnittet.

Det endelige resultatet i fjor ble 856 137 kroner, tredje beste Vestby-resultat i TV-innsamlingens historie.

LANDSRESULTATET var kl. 20 tirsdag kommet opp i hele 228 417 981 kroner. Blant de beste gjennom årene, dette også.

Kl. 16 onsdag står totalsummen uendret på aksjonens nettsted.

Men i kveldinga vil vi nok se et høyere totalbeløp. Andre steder på hjemmesiden viser at det "renner inn" med penger fra spesifiserte givergrupper.
 
Og atskillig mer kan jo komme inn, for innsamlingsaksjonen pågår til og med 31. oktober. Bli med, hvis du ikke har fått gitt ditt bidrag!

Øverst i vår høyre spalte har vi nå lagt ut TV-aksjonens hovedlogo. Klikk på den, så kommer du til kampanjens hovedside, med bl.a. muligheter for å gi din skjerv.

[20.10.2020]
PLASTEN TRUER BÅDE DYRELIVET OG OSSIllustrasjonsfoto: Rafa Elias / Getty Images

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss.

Med konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota. LES MER.

[18.10.2020]
BEDRE LM-DAGER NÅ, MEN NYTT MILLIONBESØK BLIR DET IKKE

LØRDAG. Med ti måneder av året snart tilbakelagt, har vi sett på hvordan LMs publiseringstekniske problemer vil innvirke på årsresultatet. Mye tid har gått med til problemrettet abeid, på bekostning av stoffproduksjon. Dette har naturlig nok påvirket besøkstallene negativt, og en reprise på fjorårets milliontall virker uoppnåelig.

Men tallene peker nå igjen oppover. Den siste tiden er større feil blitt utbedret. Mest synlig er at vi ikke lenger får "spreng" i designet så snart et element blir lagt ut på forsidetoppen, uansett hva det er.

Den faste forsidetoppen er likevel å betrakte som et teknisk minefelt som ikke bør utfordres. Det vil si: Utvides. Nyhetsmodulen nedenfor, som viser ti og ti saker av gangen, vil derfor bli benyttet til løpende nyheter inntil en ny publiserer er klar.

[17.10.2020] Les mer
TRAFOFEIL PÅ TEGNEBY SLO UT STRØMFORSYNINGEN TIL TITUSENER HUSSTANDER

TIRSDAG. Feil på en hovedtransformator øst for Son, på Tegneby ved gamle E 6, slo i morges ut strømtilførselen til nær 70.000 husstander i Østfold og nordre Follo.
 
Strømbruddet oppsto kl. 06:56, og de første som fikk strømmen tilbake var husstander i Son-området, allerede kl. 07:35.

Mannskaper fra nettselskapet Elvia og Statnett kom raskt til transformatorstasjonen for å utrede feilen som forårsaket strømbruddet.

Like etter kl. 08 var fortsatt 39.000 husstander uten strøm. Én time senere: 1500 husstander.

– De som fortsatt er uten strøm bor sør for Vestby og i Indre Østfold, opplyste kommunikasjonssjef Morten Schau til VG klokken 09:05.

[13.10.2020]
SOMMERUTSTILLINGEN: EN PUBLIKUMSMAGNET SOM SKAL VIDEREFØRESFryseskip i august tidlig på 70-tallet, for å hente brisling som var stengsatt i Sonskilen. (LM Arkivfoto/Svein-H. Strand)

SØNDAG. (Reporter Svein-H. Strand) Vi er snart midtveis i oktober, og har du ikke fått sett årets sommerutstilling i Son kystkultursenter? Skulle du gjerne sett den igjen og tatt deg bedre tid? Eller kanskje venner på besøk i Son ville ha interesse av å se den?

Her er godt nytt for alle: Det er nå bestemt at utstillingen med temaet fiske, fangst og foredling i Son skal videreføres inn i 2021, får LM opplyst i dag.

Bak denne beslutningen ligger et hyggelig faktum: Utstillingen har vært og er en publikumsmagnet! Og dét i den grad at noen gode grunner til å sette punktum ikke er å finne.

Liss Plesner, styreleder i arrangøren Son kystkultursenters Venner, mer enn antyder at dette også kan bli neste års sommerutstilling.

Alt med forbehold for at den nye eieren, Vestby kommune, gir sin tilslutning.

I en slik setting vil det jo også kunne bli anledning til å gjennomføre noen "oppdateringer" på den begrensede plass som lokalets vegger har gitt rom for. Men selvsagt ikke før sommersesongen 2021 skal forberedes!

[11.10.2020]
DA SOON HERMETIKKFABRIK SATTE STEDET PÅ KARTETDen store fabrikkbygningen sett fra Laksa-siden. (LM Arkiv/Postkort)

FREDAG. I tilknytning til sesongens utstilling om fiske, fangst og foredling på Son Kystkultursenter, har LM ønsket å supplere med relevant stoff. Både fra vårt arkiv og fra eksterne kilder.

Som med visse andre oppgaver, ligger vi dessverre på etterskudd med dette. Vi satser på å rette opp status med en sluttspurt. I dag har vi republisert et fint, informativt intervju med Sons store sildespesialist Odd Birkeland i 1989.

[09.10.2020] Les mer
Ny publiserer: NÅR PRISEN IKKE KOMMER FØR DU SPØR

Ill.foto: Stock.exchng

FREDAG. En aldri så liten oppdatering om (den litt for tidkrevende) jakten på ny / midlertidig publiserer før den vi har trekker sitt siste sukk.

Av aktuelle kandidater er det nå én mindre. Årsaken er samtidig en påminnelse om at dette er et marked der man skal vite hva man gjør og helst ha troverdige fagfolk å rådføre seg med. Selv om man har råd.

I DETTE TILFELLE var det slik at vi også kunne spart oss for tid som gikk med til en forespørsel med fyldig informasjon om vårt behov og hva slags nettsted dette er. For etter noen dagers ventetid kom svaret på en oppfølgende forespørsel om pris.

Pris var nemlig ikke oppgitt på hjemmesiden deres. Og hør:  

Prisen "vil minimum" være på 5000,- per måned. Dette er "for løpende utvikling, support og hosting", som det heter. På toppen av dette kommer en "etableringskostnad" på 5000,-.

Forretningshøflig neitakk med begrunnelse er sendt i dag. St.

[09.10.2020]
<< Forrige 11-20 av 2057 Neste >>
Fiskebutikken bygger for tiden om sin hjemmeside.

LM Nyhetsdesk er betjent kl. 11–21. HELGEVAKT lørdager og søndager kl. 13–18. Mobil vakttelefon 97938621. Utenom de oppgitte vakttider dag for dag, kan redaksjonen kontaktes på fasttelefon 64957348 hvis det haster. LMs nyhetstjeneste på Facebook og Twitter oppdateres normalt også før og etter de oppgitte vakttider. ANSV. REDAKTØR: Svein-Harald Strand.

Lokalmagasinet.no (LM) blir løpende lagret i Nasjonalbiblioteket. Redigeres i henhold til Redaktørplakaten og Norsk Presseforbunds Vær Varsom-plakat.

(26.05.20) DA ER VI PÅ NETT IGJEN, etter to uker uten tilgang til redigerings-enheten. En svært beklagelig "nedetid", og med mange årsaker. Vi skriver nedetid i anførsel fordi LM som sådan har vært på nett hele tiden, men uten oppdateringer. Dette har jo sukret den sure pillen litt. Red.Sjekkliste: POLITISK KLIMAARBEID
 
Lokalmagasinet.no (LM) er en uavhengig nettavis som redigeres på Redaktør-plakaten og Vær Varsom-plakatens grunn.
Nyheter fra tid med tekniske feil

 VÆRSTASJON MOSS

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

LOKALMATNYTT.NO
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

| Blåskjellvarsel |

ØST POLITIDISTRIKT

Lov om helligdager og helligdagsfred

Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter

 Forskrift om alkoholomsetningen
Sjekk deg i gjeldsregisteret


 

Dagny Halds skulptur ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet

LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde gjennom kommunalreportasjen.

Telefon 64957348

Mobil 979 38 621

post@lokalmagasinet.com

Postboks 160, 1556 Son

DOMENET www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo. Org.nr. NO 946123048.

INNBETALINGER til bankkonto: 3411.44.95206

ANSVARLIG REDAKTØR og daglig leder Strand Prinfo: Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.
 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland