www.lokalmagasinet.no NYHETER Sø. 27. sep. 2020
Meny

UVHENGIG NETTAVIS I DET NÆRE SIDEN DESEMBER 2002

Epost-adressen vår er: post@lokalmagasinet.com

Denne publisereren skal avløses av en ny og moderne.
15 ÅR I DAG SIDEN SON FIKK SITT APOTEKTre ansatte kan titulere seg apoteker ved jubileet. F.v. Inge Valle Tangen, Lisa Hassel og Are Egeland. Hassel er apoteker ved Apoteket i Son. Egeland og Valle Tangen er farmasøyter der, i tillegg til at de er eiere i aksjeselskapet. Egeland er også produksjonssjef ved Son Apoteklab. (LM-foto: Sturla Strand)

(Av Svein-H. Strand) Året var 2005 og måneden august da Are Egeland, ung farmasøyt og apoteker, var klar til å åpne dørene for Hollenderstadens første apotek. Men ikke alt var på plass før etter månedsskiftet.

Og den 8. september kunne Egeland og hans medarbeidere ønske spente soninger velkommen inn. Ikke til en filial av en eller annen kjede, men et selvstendig og lokalt basert apotek.

Alene navnevalget, Apoteket i Son, signaliserte et sterkt lokalt fokus. På sett og vis var det bare utropstegnet som manglet.

Og dét i Huitfeldtgården. Der det nå endelig, etter det LM erfarer, kan dokumenteres at utkastet til Grunnloven faktisk ble skrevet!

Det lå historie i lufta igjen, uten sammenlikning for øvrig, naturligvis. 
[08.09.2020] Les mer
SOMMERLIG REKORDSALG AV POLVARER


LM Arkivfoto, fra åpningen av Vinmonopolet Son i mai 2016.

(Reporter Svein-H Strand) Vinmonopolet solgte i sommermånedene juni, juli og august til sammen 65.793 liter over disk i butikken i Son. Det er hele 27.795 liter, eller 73 prosent, mer enn i samme periode i fjor.

Salget av svakvin økte med 74 prosent, altså nesten identisk med den prosentvise øking i totalen for Vinmonopolet Son.

Vi snakker da om 58.238 liter svakvin, mot 33.515 i fjor sommer. I en kategori 2-butikk som Son er.

Dette opplyser Halvor Bing Lorentzen til Lokalmagasinet.no. Han er direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Vinmonopolet.
[07.09.2020] Les mer
Nå 40 positive og 2492 negative prøvesvarFREDAG. (Senest oppdatert 11:32) Corona-nytt: Vestby har per 3. september registrert totalt 2492 negative og 40 positive prøvesvar, melder kommunen på sine hjemmesider.

Tallet på posiitve prøvesvar har nå vært uendret siden 24. august, da det kom inn tre nye.

Alle som selv mistenker at de er smittet av Covid-19 kan bestille tid for å teste seg uten legevurdering i forkant. Test og analyse er gratis.

Koronalegevakten kan kontaktes på telefon 404 04 919.


– Før du tar kontakt, les gjennom testkriterier fra Folkehelseinstituttet (FHI), understrekes det.

NETTBASERT BESTILLINGSSKJEMA

De som har milde symptomer, har vært utsatt for smitte som nærkontakt eller har vært på utenlandsreise, kan benytte nettbasert skjema for å bestille testtid, Det er da ikke nødvendig å ringe.

– Vent på SMS, lyder oppfordringen til disse. Svar kommer på SMS i løpet av 48 timer.
[04.09.2020]
52 hyllemeter med dokumenter fra gamle Vestby kommune og Son og Hølen kommunerlll.foto: Pixabay

TORSDAG. Vestby kommune opprettet i 2008 en ordning med kommunalt arkivdepot. Dermed ble deler av arkivene gjort tilgjengelig for publikum. Med den siste utvidelsen utgjør depotet rundt 52 hyllemeter, melder kommunen på sin hjemmeside.

Perioden som er gjort tilgjengelig nå går fram til 01.01.1964, da Son kommune gikk inn i Vestby kommune.

Arkiver rommer dermed dokumenter fra de tidligere kommunene Son og Hølen (sammenslått med Vestby i 1943), samt for gamle Vestby kommune.
[03.09.2020] Les mer
Filmintervju med Sons siste gjenlevende fisker, Ole Johan JohansenLM arkivfoto av fiskeskøyta "Soningen": Svein-H. Strand

TIRSDAG. (Oppdatert senest 18:40) På Son kystkultursenter i morgen onsdag kl. 19 viser Jørn Svendsen, Vestby Historielag, sitt filmintervju med Ole Johan Johansen. Ole Johan skapte sammen med sin tvillingbror Arne sin egen arbeidsplass og ble fisker på egen skøyte, "Soningen".
 
Ole Johan er en av de tre sønnene til Johan Johansen, ”Johan på brygga”, som drev fiskemottak i en menneskealder. Han er nå siste gjenlevende yrkesfisker fra Son.
[01.09.2020] Les mer
Vi hyrer hjelp for å bli WordPress-klarLM-foto: Svein-H. Strand; Oslo, september 2019.

Det maritime i det nære skal fortsatt være et naturlig dekningsområde i Lokalmagasinet.no. Denne flotte skuta kjenner kanskje flere av leserne igjen som Sjøspeidernes SS "Svanen" med sommerlig hjemmehavn ved Lunde leir gjennom mange år. På Hulvik ved Krokstrand.

MANDAG. (Oppdatert senest 21:30) Med fire måneder igjen av enda et år med vår WordPress-publiseringsløsning på beddingen, hyrer vi nå ekstern hjelp for å få "Nye LM" opp å gå som fast startside.

Hvordan kostnaden skal finansieres er ikke avklart. Det blir uansett ingen særlig stor investerring på toppen av det vi har fått levert, med startegenskaper i skreddersøm for oss. 

En mulighet er å skaffe inndekning gjennom Pluss-saker.

Det er da ikke snakk om abonnement, bare en enkel betalingsløsning for å få tilgang til reportasjer som det tar vesentlig mer tid enn normalt å lage, Eller innkjøpte reportasjer.

Pluss-saker er uansett noe som vil bli prøvd ut når vi kommer i gang.

Reklamebistand fra en eller flere lokale bedrifter, som sponsing i startperioden, kan også være en mulighet.

Det viktigste nå er å få "Nye Lokalmagasinet" sjøsatt så snart som mulig – med utseende og egenskaper som både vi og leserne vil like og trives med.

SVEIN-H. STRAND
redaktør og utgiver
[31.08.2020]
Hundretusener norske leverandører rammet av nettbrudd fra USA til EuropaIll.foto: Stock.exchng

SØNDAG: Både Lokalmagasinet.no og Herison.no har i dag ligget nede fra i formiddag og til ved 17-tiden i ettermiddag, og vi beklager dette. 

Nedtiden ble på nærmere seks timer. Dette på grunn av brudd i signaltilførsel fra serverleverandører i USA og til Europa.

Bare i Norge ble anslagsvis 500-600 tusen mottakere av signaler fra linjer videre til hoved- og underleverandører rammet, også vår leverandør.

Info Helgeland kunne tidlig fastslå at begge våre nettsteder var tilgjengelig for alle i USA. Dermed var det bare å vente til feilen på hovedlinjen til Europa var utbedret.
[30.08.2020]
Når Instagram og Facebook er lokal reportasjesjef(Av Svein-H. Strand) En oppfrisking (?) av layout, og plassering av inngang til innstillinger med mer på Facebook ved månedsskiftet, gjorde at jeg i dag ble minnet om en viktig ting. Nemlig hvem som til syvende og sist bestemmer når jeg deler nyheter der. Også fra Son.

Der lå (altså på Facebook), datert 10. mai 2018, følgende tekst, fra meg med mitt reportasjebilde. Ikke noe av dette ble publisert. Så det gjør jeg nå her, hvor jeg selv forvalter vår presse- og ytringsfrihet. Sitat:

"DETTE BLE FOR STERKT! Å holde det gående med journalistikk i mange kanaler krever litt struktur og logistikk. Hva passer å bruke her, og hva der? JEG GJENNOMGÅR for tiden Del 2 i en revisjon av redaksjonens store bildebeholdning. Noen tusen motiver bare fra de siste årene. BRUKT OG UBRUKT.

For kort tid siden begynte jeg å legge ut noen bilder for gjenbruk på foto-nettsamfunnet INSTAGRAM. I dag ble jeg møtt med følgende melding om et REPORTASJEBILDE jeg la ut i går (fra sommer-utstillingen på Son Kystkultursenter for noen år siden):
[29.08.2020] Les mer
Historien om MS "Hydro" som ble "Jarajenta"På dette bildet fra Kugrava i 1948 sjøsettes MS "Hydro" fra Son Slip og Båtbyggeri. Sauholmen med Kølabua i bakgrunnen. Bildet eies av Reidar Johansen

Det må ha vært noen solide båter båter de bygget der. Dette byggenummeret ikke bare lever i beste velgående, så sent som i 2008 var en påbygget utgave av båten i aktiv tjeneste og skapte verdier innen turtrafikk i Glomfjord i Nordland.

"Jarajenta" ble det nye navnet, kunne Reidar Johansens rapportere etter et besøk I Glomfjord. Fra dette besøket kunne han også forsyne LM med et bilde som eieren har tatt. 


[26.08.2020]
Tommy Braaen forteller om Kugrava i Son

Tommy Braaen holder i dag kl. 19 et interessant foredrag om Kugrava på Son kystkultursenter. Kugrava (der Son Spa er nå) var levevei for mange soninger i over 100 år, og et sted som satte sitt preg på Sons maritime kultur. Hvor næring, sesling og båtbygging gikk hånd i hånd.
[26.08.2020] Les mer
<< Forrige 11-20 av 2033 Neste >>
Ruters Reiseplanlegger

ER TOGET I RUTE, DA?JORD TIL PLEN OG HAGE LEVERES HJEM TIL DEG.

Tlf. 48 28 61 31


Spennende historisk bokslipp:

LM Nyhetsdesk er betjent kl. 11–21. HELGEVAKT lørdager og søndager kl. 13–18. Mobil vakttelefon 97938621. Utenom de oppgitte vakttider dag for dag, kan redaksjonen kontaktes på fasttelefon 64957348 hvis det haster. LMs nyhetstjeneste på Facebook og Twitter oppdateres normalt også før og etter de oppgitte vakttider. ANSV. REDAKTØR: Svein-Harald Strand.

Lokalmagasinet.no (LM) blir løpende lagret i Nasjonalbiblioteket. Redigeres i henhold til Redaktørplakaten og Norsk Presseforbunds Vær Varsom-plakat.

(26.05.20) DA ER VI PÅ NETT IGJEN, etter to uker uten tilgang til redigerings-enheten. En svært beklagelig "nedetid", og med mange årsaker. Vi skriver nedetid i anførsel fordi LM som sådan har vært på nett hele tiden, men uten oppdateringer. Dette har jo sukret den sure pillen litt. Red.Sjekkliste: POLITISK KLIMAARBEID
 
Lokalmagasinet.no (LM) er en uavhengig nettavis som redigeres på Redaktør-plakaten og Vær Varsom-plakatens grunn.
Nyheter fra tid med tekniske feil

 VÆRSTASJON MOSS

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

LOKALMATNYTT.NO
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

| Blåskjellvarsel |

ØST POLITIDISTRIKT

Lov om helligdager og helligdagsfred

Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter

 Forskrift om alkoholomsetningen
Sjekk deg i gjeldsregisteret


 

Dagny Halds skulptur ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet

LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde gjennom kommunalreportasjen.

Telefon 64957348

Mobil 979 38 621

post@lokalmagasinet.com

Postboks 160, 1556 Son

DOMENET www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo. Org.nr. NO 946123048.

ANSVARLIG REDAKTØR og daglig leder Strand Prinfo: Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.
 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland