www.lokalmagasinet.no NYHETER Fr. 7. aug. 2020
Meny

UVHENGIG NETTAVIS I DET NÆRE SIDEN DESEMBER 2002.

Vi beklager våre langvarige tekniske problemer med forsiden.
Denne gamle publisereren skal avløses av en ny

og moderne på WordPress-plattformen.

   

Fra Sauholmene til Dritærtangen

En sommerfavoritt: Lokalhistoriker og Son Leksikon-redaktør Ivar Gudmundsen har laget denne flotte alfabetiske oversikten over øyer, holmer og båer m.m. utenfor Son.Sesongens første onsdagsforedrag
Son kystkultursenter ønsker velkommen til sommerens første onsdagsforedrag 15. juli. Ragnhild Lervik Johansen, datter på "Verket", Brødrene Lerviks båtbyggeri, forteller om far og onkler, brødrene Lervik og deres livsverk.

Vi lover interessant og hyggelig lokalhistorie med produkter som gikk ut i verden! Av smittevernshensyn kan vi bare ha 18 tilhørere.
[13.07.2020] Les mer
SON KULTURKIRKE: Ferskt programoppsett for resten av 2020
Fire Dialog-treff og tre konserter (bl.a. med Anita Skorgan) er med i et programoppsett for resten av året som Son Kulturkirke publiserte i kveld.

På et av Dialog-treffene kommer NRKs utenriksmedarbeider, Øst-Europa-ekspert journalist Morten Jentoft.

Her kan du lese HELE PROGRAMMET. Et godt inntrykk av kvaliteten og bredden i dette kulturtilbudet, som har samlet publikumsinteresse langt utover Vestby kommune, kan du også få. I etterkant følger nemlig en oversikt over tilbudene for flere måneder bakover.

St.[09.07.2020]
Sommer-torgdager "på vippen"?


(LM Arkivfoto)

Først skulle det ikke være torgdager i sommer. Så skulle det være likevel. Fem lørdager fra kl. 11 til 16. Og førstkommende lørdag, 11. juli, arrangeres den tredje på rad.

Første lørdag var det, godt hjulpet av et strålende vær, på det nærmeste fullt med salgsboder på den tilmålte plass. Og som vanlig: God variasjon i hva det ble lokket med i bodene.

Forrige lørdag: Godt "hjulpet" av et trist sommervær, så ble det litt av en kontrast, med bare tre boder å besøke for de som svingte innom.
[08.07.2020] Les mer
Mye tid nedlegges på WP-finishen
Omtrent daglig legges det nå ned mye tid på å få gjort ferdig finishen pluss finne gode løsninger for bruken av den viktige sidemargen på WordPress. En såkalt widget med en rekke brukområder. Og prisforhandlinger er gjennomført med en ekstern leverandør av reportasjer.

Deler av publiseringskostnadene for disse reportasjene må kanskje dekkes som en lavpriset betalingsløsning for leserne. Dette må ses i sammenheng med hva vi kan få inn av økte reklameinntekter ved å sette ut salgsarbeidet til ekstern aktør.
[07.07.2020] Les mer
Falleferdig stort furutre ved Sonstranda i går

Leserfoto: Jørund Aase Falkenberg

Fotografert fredag ettermiddag: En stor furu ved stien ned fra parkeringsplassen der man går forbi tennisbanen ved Sonstranda. I eposten sammen med bildet meldes det:

"Måtte nesten vært levende bilder for å få et godt inntrykk av det, men røttene på den ene sida, den som ses, løftert seg i takt med treets vaiing i vinden."

Det blåste jo friskt på denne tiden, men friskere vinder kommer fort. Og badesesongen er innledet. Så her må noe gjøres før furua faller over en bil. Eller verre: Et menneske. 


[04.07.2020] Les mer
Tid for Nils Kjærs evigunge reportasje-epistel
"JULIBREV FRA SON" i original språkdrakt fra sommeren 1911. Lenke: KLIKK på bildet. (Ill.foto: Sturla Strand)


[03.07.2020]
Tore setter opp akvarium på brygga

(LM Arkivfoto)

Lørdag 4. juli kl. 12.00 inviterer Son kystkultursenter til sommerens første "Livet under brygga", også i år med Tore Rahn. Tore setter opp et akvarium på brygga, og barna fanger levende sjødyr til akvariet, mens Tore forteller om dyrene. Utpå ettermiddagen blir de sluppet ut i sjøen igjen.

[02.07.2020] Les mer
Foto av Werner Anderson på Galleriveggen
Har du sett TV-suksessen EXIT på NRK, så har du sett hans store fotografi av de spesielle blå øynene. Nå åpner Galleriveggen Soon Smykkeverksted første utstilling etter nedstengningen med Werners utvalgte arbeider.
[30.06.2020] Les mer
NESTEN SOM ET MIRAKEL

Foto: Anstein Spone / Norsk Fartøyvern

(Av Svein-H. Strand) Det er nesten som et mirakel. Historien om lystbåten, så skarpseileren, «Octava» gjennom hundre år. Bygget ved Soon Baadbyggeri av selveste Jac M. Iversen, båtbygger-legenden. Konstruert av en annen legende, Karsten Anker. På oppdrag fra privat kjøper i Kragerø, som allerede i 1921 endrer navnet til «Ilmen II». Etter 20 år skifter regattabåten igjen navn og eier. Det samme skjer i Oslo under krigen. Og flere ganger i Oslo etter krigen. Men en gang på 1950-tallet ville både båten og eieren ha tilbake det flotte fødenavnet.

[23.06.2020] Les mer
Skadet mann hentet opp av vannet ved Gjøva

Den noe ugjestmilde holmen Gjøva ligger såvidt på Vestby-siden utenfor Nordre Jeløy i Moss. (Utsnitt fra skjermdump/Norgeskart.)

(Oppdatert.) En hardt skadet mann i 40-årene fra distriktet ble lørdag hentet opp av vannet og fraktet med luftambulanse til Ullevål sykehus etter å ha falt eller stupt fra en høyde på Gjøva.

Hendelsen beskrives av politiet som en ulykke, men det arbeides fortsatt med å skaffe et fullstendig bilde av hva som skjedde. Mannen var sammen med andre på holmen, men ingen av disse skal ha vært involvert i hendelsen.
[21.06.2020] Les mer
<< Forrige 11-20 av 2004 Neste >>

JORD TIL PLEN OG HAGE LEVERES HJEM TIL DEG.

Tlf. 48 28 61 31


LM Nyhetsdesk er betjent kl. 11–21. HELGEVAKT lørdager og søndager kl. 13–18. Mobil vakttelefon 97938621. Utenom de oppgitte vakttider dag for dag, kan redaksjonen kontaktes på fasttelefon 64957348 hvis det haster. LMs nyhetstjeneste på Facebook og Twitter oppdateres normalt også før og etter de oppgitte vakttider. ANSV. REDAKTØR: Svein-Harald Strand.

Lokalmagasinet.no (LM) – nettavis og portal – er i Nasjonalbiblioteket klassifisert under Periodiske tidsskrifter og blir løpende lagret der. Redigeres iht. Redaktørplakaten og Norsk Presseforbunds Vær Varsom-plakat.

(26.05.20) DA ER VI PÅ NETT IGJEN, etter to uker uten tilgang til redigerings-enheten. En svært beklagelig "nedetid", og med mange årsaker. Vi skriver nedetid i anførsel fordi LM som sådan har vært på nett hele tiden, men uten oppdateringer. Dette har jo sukret den sure pillen litt. Red.Sjekkliste: POLITISK KLIMAARBEID
 
Lokalmagasinet.no (LM) er en uavhengig nettavis som redigeres på Redaktør-plakaten og Vær Varsom-plakatens grunn.
Nyheter fra periode med tekniske feil

 VÆRSTASJON MOSS

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

NRK Tekst-TV  
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

| Blåskjellvarsel |

ØST POLITIDISTRIKT

Lov om helligdager og helligdagsfred |

Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter |

Forskrift om alkoholomsetningen |

Lov om helsetjenesten i kommunene

 

Dagny Halds skulptur ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet

LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde gjennom kommunalreportasjen.

Telefon 64957348

Mobil 979 38 621

post@lokalmagasinet.com

Postboks 160, 1556 Son

DOMENET www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo. Org.nr. NO 946123048.

ANSVARLIG REDAKTØR og daglig leder Strand Prinfo: Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.
 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland