www.lokalmagasinet.no NYHETER Ma. 28. sep. 2020
Meny

UVHENGIG NETTAVIS I DET NÆRE SIDEN DESEMBER 2002

Epost-adressen vår er: post@lokalmagasinet.com

Denne publisereren skal avløses av en ny og moderne.
Dagen da Alex fylte 55 år: Her bodde han


LM-foto: Sturla Strand

Noen ganger sier bilder mer enn ord. Det er Palmesøndag, 8. april 2009.
[26.08.2020] Les mer
SLIK STARTET TIDENES SKANDALESAK I VESTBY KOMMUNE


LM-foto: Sturla Strand, 2009

LMs eksklusive bildeserier fra påsken 2009 viser hvordan tidenes største kommunale skandalesak i Vestby startet. (Den er jo egentlig ikke avsluttet ennå.) Her er lenke til de første bildene som ble publisert. De neste, med Alex i fokus inne i et splintret kulturminne på sin fødselsdag, legger vi ut lenke til her i morgen. 

Videoen om Alex Johannesen handler for det meste, slik det måtte bli, om de 30 årene da han og kona Bjørg opparbeidet Klubben i Soon fra å være et ytterst velkomment tilbud til de unge voksne fra 18 år og oppover. Og hvordan de videre, og uten lånefinansiering, la stein på stein. Med mat og drikke og alskens arrangementer, snart nesten alle ukens dager.
[22.08.2020] Les mer
VIDEOEN OM ALEX JOHANNESEN


LM Arkivfoto: Sturla Strand. Fra en fotoserie.

Det hadde vært hans arbeidsplass, og de siste årene også hans hjem, halve livet da Klubben i Soon ble revet. Denne lykkelige tiden har naturlig nok en sentral plass i videoen. Men det er mer, mye mer.

Her er direktelenke til videoen på WordPress:


Jørn Svendsens videopresentasjon av Alex Johannesen ble en ny "innertier" på Son kystkultursenter onsdag. For den store flokk som enten ikke fikk en av de bare 18 plassene som smittevernhensynet tillater, eller som ikke har sett videoen tidligere, har vi lagt den ut på LMs WordPress-publiserer.
[22.08.2020] Les mer
Når august er omme, JA SÅ ER DET SLUTT


LM-foto: Sturla Strand

Det er ingen ting noen kan gjøre med det. Måneden heter august, året er 2020. Når august er slutt, da er det også slutt på over 12 år som lykkelig eier og driver av Ristorante 24 i Storgata, midt på "stripa" i Son sentrum. For ham, for Alessandro Onorato. LES MER I STORT INTERVJU PÅ INNSIDEN.
[18.08.2020]
Ble takket og hedret for livreddende innsats

[15.08.2020] Les mer
ENESTÅENDE MØTE MED ENTUSIAST OG VERNERESSURS


Ivar Gudmundsen i velkjent stil, her som leder i Soon og Omegns Vel, fotografert 31. oktober 2015, da velforeningen hadde sitt store slipp med 2000 eksemplarer av boka "Son på langs og litt på tvers". LM-foto: Svein-H. Strand
Det var flott produsert, det var interessant, viktig og ikke for detaljert. Kort sagt: Et enestående videomøte med Sons bygningsvern-ressurs, igangsetter og kunnskapsperson gjennom et langt liv. På Son kystkultursenter onsdag kveld, i smittevernregi, satt han der selv, smilte og nikket til det seneste "filmintervjuet" signert Vestby Historielags Jørn Svendsen med flere. LES MER
[13.08.2020]
Nytt positivt corona-prøvesvar kom inn(Oppdatert.) Vestby kommune fikk i helgen inn 1 positivt prøvesvar, ellers ingen andre prøvesvar. Tallet på positive corona-prøver økte da til 37.

Lokalt ble 64 personer testet i løpet av fredag, lørdag og søndag. Alle disse prøvene var negative, går det fram av dagsrapportene på kommunens hjemmesider.

Totalt er det nå registrert 1442 negative prøver i Vestby.

Radikalt annerledes er smittesituasjonen få mil øst for Vestby, i Indre Østfold kommune. Ordføreren har derfor bedt om at grensen til Sverige igjen blir stengt, men så langt vil dette ikke skje.
[11.08.2020] Les mer
TOG OG BUSS FOR TOG PÅ ØSTFOLDBANEN FRA 10. AUGUST

LENKE TIL REISEPLANLEGGER HOS VY. Søk f.eks. reise fra Sonsveien.

Den planlagte åpningen av Østfoldbanen er foreløpig utsatt med én uke. Bane NOR melder at de av sikkerhetsårsaker er nødt til å bruke noe mer tid på det nye signalanlegget for Ski stasjon. Dette er hva som gjelder på Østfoldbanen fra mandag 10. august og inntil videre:

Kunder mellom Solbråtan og Hauketo henvises til Ruters busslinje 87.

Togene kjører som normalt mellom Stabekk og Kolbotn med to avganger hver vei i timen.

Det kjører busser hvert 15. minutt mellom Oslo S og Ski. I tillegg til direktebusser, vil det også være busser som stopper på mellomliggende stasjoner.

L2: Togene kjører Stabekk – Kolbotn og Kolbotn – Stabekk

R20: Togene kjører til Halden – Moss og Moss – Halden.

Vy kjører buss mellom Rygge - Ski og Rygge – Oslo S. Merk at bussene som kjører fra Ski og Oslo S mot Rygge vil kjøre tidligere enn det som er togets ordinære avgangstid.

L21: Togene kjører Moss – Ås og Ås – Moss.
[10.08.2020] Les mer
Nå 36 positive prøvesvar i Vestby

Kommunen har fått svar på 36 nye prøver, Av disse var var én positiv og 35 negative. Totalt er det nå innmeldt 1369 negative og 36 positive prøvesvar i Vestby kommune, én positiv mer enn dagen før.

Dette går fram av rapporten datert 6. august. Noen av personene som har testet positivt oppholder seg i Vestby, uten at de er bosatt i kommunen.    
 
Det er viktig å være klar over at ikke alle som har hatt symptomer er blitt testet. Altså kan det være innbyggere som har vært, eller er, smittet utover de positive prøvene kommunen er kjent med. Det er også mulig at noen ble testet utenom den legevakten vi benytter. Noen er også blitt testet flere ganger, understrekes det.
.
[08.08.2020]
Filmintervju med siv.ark. Ivar Gudmundsen


Foto: Jørn Svendsen

Hjertelig velkommen onsdag 12. august kl. 19 til et nytt, interessant filmintervju som lederen av Vestby historielag, Jørn Svendsen, har gjort med siv.ark. Ivar Gudmundsen (bildet).

Jørn viser selv filmen som han laget i vinter. Gjennom intervjuet blir du mer kjent med mange av de gamle husene i Son. Filmen viser også bilder av husene.
[06.08.2020] Les mer
<< Forrige 21-30 av 2033 Neste >>
Ruters Reiseplanlegger

ER TOGET I RUTE, DA?JORD TIL PLEN OG HAGE LEVERES HJEM TIL DEG.

Tlf. 48 28 61 31


Spennende historisk bokslipp:

LM Nyhetsdesk er betjent kl. 11–21. HELGEVAKT lørdager og søndager kl. 13–18. Mobil vakttelefon 97938621. Utenom de oppgitte vakttider dag for dag, kan redaksjonen kontaktes på fasttelefon 64957348 hvis det haster. LMs nyhetstjeneste på Facebook og Twitter oppdateres normalt også før og etter de oppgitte vakttider. ANSV. REDAKTØR: Svein-Harald Strand.

Lokalmagasinet.no (LM) blir løpende lagret i Nasjonalbiblioteket. Redigeres i henhold til Redaktørplakaten og Norsk Presseforbunds Vær Varsom-plakat.

(26.05.20) DA ER VI PÅ NETT IGJEN, etter to uker uten tilgang til redigerings-enheten. En svært beklagelig "nedetid", og med mange årsaker. Vi skriver nedetid i anførsel fordi LM som sådan har vært på nett hele tiden, men uten oppdateringer. Dette har jo sukret den sure pillen litt. Red.Sjekkliste: POLITISK KLIMAARBEID
 
Lokalmagasinet.no (LM) er en uavhengig nettavis som redigeres på Redaktør-plakaten og Vær Varsom-plakatens grunn.
Nyheter fra tid med tekniske feil

 VÆRSTASJON MOSS

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

LOKALMATNYTT.NO
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

| Blåskjellvarsel |

ØST POLITIDISTRIKT

Lov om helligdager og helligdagsfred

Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter

 Forskrift om alkoholomsetningen
Sjekk deg i gjeldsregisteret


 

Dagny Halds skulptur ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet

LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde gjennom kommunalreportasjen.

Telefon 64957348

Mobil 979 38 621

post@lokalmagasinet.com

Postboks 160, 1556 Son

DOMENET www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo. Org.nr. NO 946123048.

ANSVARLIG REDAKTØR og daglig leder Strand Prinfo: Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.
 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland