www.lokalmagasinet.no NYHETER Lø. 24. okt. 2020
Meny

UAVHENGIG NETTAVIS I DET NÆRE SIDEN DESEMBER 2002

- Fra fortid og nåtid -
FISKEREN VED ELVEN, "ALTMULIGMANN" I HØLEN

Epost-adressen vår er: post@lokalmagasinet.com


Vi hyrer hjelp for å bli WordPress-klarLM-foto: Svein-H. Strand; Oslo, september 2019.

Det maritime i det nære skal fortsatt være et naturlig dekningsområde i Lokalmagasinet.no. Denne flotte skuta kjenner kanskje flere av leserne igjen som Sjøspeidernes SS "Svanen" med sommerlig hjemmehavn ved Lunde leir gjennom mange år. På Hulvik ved Krokstrand.

MANDAG. (Oppdatert senest 21:30) Med fire måneder igjen av enda et år med vår WordPress-publiseringsløsning på beddingen, hyrer vi nå ekstern hjelp for å få "Nye LM" opp å gå som fast startside.

Hvordan kostnaden skal finansieres er ikke avklart. Det blir uansett ingen særlig stor investerring på toppen av det vi har fått levert, med startegenskaper i skreddersøm for oss. 

En mulighet er å skaffe inndekning gjennom Pluss-saker.

Det er da ikke snakk om abonnement, bare en enkel betalingsløsning for å få tilgang til reportasjer som det tar vesentlig mer tid enn normalt å lage, Eller innkjøpte reportasjer.

Pluss-saker er uansett noe som vil bli prøvd ut når vi kommer i gang.

Reklamebistand fra en eller flere lokale bedrifter, som sponsing i startperioden, kan også være en mulighet.

Det viktigste nå er å få "Nye Lokalmagasinet" sjøsatt så snart som mulig – med utseende og egenskaper som både vi og leserne vil like og trives med.

SVEIN-H. STRAND
redaktør og utgiver
[31.08.2020]
Hundretusener norske leverandører rammet av nettbrudd fra USA til EuropaIll.foto: Stock.exchng

SØNDAG: Både Lokalmagasinet.no og Herison.no har i dag ligget nede fra i formiddag og til ved 17-tiden i ettermiddag, og vi beklager dette. 

Nedtiden ble på nærmere seks timer. Dette på grunn av brudd i signaltilførsel fra serverleverandører i USA og til Europa.

Bare i Norge ble anslagsvis 500-600 tusen mottakere av signaler fra linjer videre til hoved- og underleverandører rammet, også vår leverandør.

Info Helgeland kunne tidlig fastslå at begge våre nettsteder var tilgjengelig for alle i USA. Dermed var det bare å vente til feilen på hovedlinjen til Europa var utbedret.
[30.08.2020]
Når Instagram og Facebook er lokal reportasjesjef(Av Svein-H. Strand) En oppfrisking (?) av layout, og plassering av inngang til innstillinger med mer på Facebook ved månedsskiftet, gjorde at jeg i dag ble minnet om en viktig ting. Nemlig hvem som til syvende og sist bestemmer når jeg deler nyheter der. Også fra Son.

Der lå (altså på Facebook), datert 10. mai 2018, følgende tekst, fra meg med mitt reportasjebilde. Ikke noe av dette ble publisert. Så det gjør jeg nå her, hvor jeg selv forvalter vår presse- og ytringsfrihet. Sitat:

"DETTE BLE FOR STERKT! Å holde det gående med journalistikk i mange kanaler krever litt struktur og logistikk. Hva passer å bruke her, og hva der? JEG GJENNOMGÅR for tiden Del 2 i en revisjon av redaksjonens store bildebeholdning. Noen tusen motiver bare fra de siste årene. BRUKT OG UBRUKT.

For kort tid siden begynte jeg å legge ut noen bilder for gjenbruk på foto-nettsamfunnet INSTAGRAM. I dag ble jeg møtt med følgende melding om et REPORTASJEBILDE jeg la ut i går (fra sommer-utstillingen på Son Kystkultursenter for noen år siden):
[29.08.2020] Les mer
Historien om MS "Hydro" som ble "Jarajenta"På dette bildet fra Kugrava i 1948 sjøsettes MS "Hydro" fra Son Slip og Båtbyggeri. Sauholmen med Kølabua i bakgrunnen. Bildet eies av Reidar Johansen

Det må ha vært noen solide båter båter de bygget der. Dette byggenummeret ikke bare lever i beste velgående, så sent som i 2008 var en påbygget utgave av båten i aktiv tjeneste og skapte verdier innen turtrafikk i Glomfjord i Nordland.

"Jarajenta" ble det nye navnet, kunne Reidar Johansens rapportere etter et besøk I Glomfjord. Fra dette besøket kunne han også forsyne LM med et bilde som eieren har tatt. 


[26.08.2020]
Tommy Braaen forteller om Kugrava i Son

Tommy Braaen holder i dag kl. 19 et interessant foredrag om Kugrava på Son kystkultursenter. Kugrava (der Son Spa er nå) var levevei for mange soninger i over 100 år, og et sted som satte sitt preg på Sons maritime kultur. Hvor næring, sesling og båtbygging gikk hånd i hånd.
[26.08.2020] Les mer
Dagen da Alex fylte 55 år: Her bodde han


LM-foto: Sturla Strand

Noen ganger sier bilder mer enn ord. Det er Palmesøndag, 8. april 2009.
[26.08.2020] Les mer
SLIK STARTET TIDENES SKANDALESAK I VESTBY KOMMUNE


LM-foto: Sturla Strand, 2009

LMs eksklusive bildeserier fra påsken 2009 viser hvordan tidenes største kommunale skandalesak i Vestby startet. (Den er jo egentlig ikke avsluttet ennå.) Her er lenke til de første bildene som ble publisert. De neste, med Alex i fokus inne i et splintret kulturminne på sin fødselsdag, legger vi ut lenke til her i morgen. 

Videoen om Alex Johannesen handler for det meste, slik det måtte bli, om de 30 årene da han og kona Bjørg opparbeidet Klubben i Soon fra å være et ytterst velkomment tilbud til de unge voksne fra 18 år og oppover. Og hvordan de videre, og uten lånefinansiering, la stein på stein. Med mat og drikke og alskens arrangementer, snart nesten alle ukens dager.
[22.08.2020] Les mer
VIDEOEN OM ALEX JOHANNESEN


LM Arkivfoto: Sturla Strand. Fra en fotoserie.

Det hadde vært hans arbeidsplass, og de siste årene også hans hjem, halve livet da Klubben i Soon ble revet. Denne lykkelige tiden har naturlig nok en sentral plass i videoen. Men det er mer, mye mer.

Her er direktelenke til videoen på WordPress:


Jørn Svendsens videopresentasjon av Alex Johannesen ble en ny "innertier" på Son kystkultursenter onsdag. For den store flokk som enten ikke fikk en av de bare 18 plassene som smittevernhensynet tillater, eller som ikke har sett videoen tidligere, har vi lagt den ut på LMs WordPress-publiserer.
[22.08.2020] Les mer
Når august er omme, JA SÅ ER DET SLUTT


LM-foto: Sturla Strand

Det er ingen ting noen kan gjøre med det. Måneden heter august, året er 2020. Når august er slutt, da er det også slutt på over 12 år som lykkelig eier og driver av Ristorante 24 i Storgata, midt på "stripa" i Son sentrum. For ham, for Alessandro Onorato. LES MER I STORT INTERVJU PÅ INNSIDEN.
[18.08.2020]
Ble takket og hedret for livreddende innsats

[15.08.2020] Les mer
<< Forrige 31-40 av 2045 Neste >>TOTALT kl. 17 fredag: kr 228 417 981
VESTBY: KL. 17 fredag 860 696 - 47,71
per innbygger; kommune nr. 87 i Norge;
4,99 kroner over landsgjennomsnittet
Ruters Reiseplanlegger

ER TOGET I RUTE, DA?


Nyheter NRK Tekst-TV


Fiskebutikken bygger for tiden om sin hjemmeside.

LM Nyhetsdesk er betjent kl. 11–21. HELGEVAKT lørdager og søndager kl. 13–18. Mobil vakttelefon 97938621. Utenom de oppgitte vakttider dag for dag, kan redaksjonen kontaktes på fasttelefon 64957348 hvis det haster. LMs nyhetstjeneste på Facebook og Twitter oppdateres normalt også før og etter de oppgitte vakttider. ANSV. REDAKTØR: Svein-Harald Strand.

Lokalmagasinet.no (LM) blir løpende lagret i Nasjonalbiblioteket. Redigeres i henhold til Redaktørplakaten og Norsk Presseforbunds Vær Varsom-plakat.

(26.05.20) DA ER VI PÅ NETT IGJEN, etter to uker uten tilgang til redigerings-enheten. En svært beklagelig "nedetid", og med mange årsaker. Vi skriver nedetid i anførsel fordi LM som sådan har vært på nett hele tiden, men uten oppdateringer. Dette har jo sukret den sure pillen litt. Red.Sjekkliste: POLITISK KLIMAARBEID
 
Lokalmagasinet.no (LM) er en uavhengig nettavis som redigeres på Redaktør-plakaten og Vær Varsom-plakatens grunn.
Nyheter fra tid med tekniske feil

 VÆRSTASJON MOSS

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

LOKALMATNYTT.NO
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

| Blåskjellvarsel |

ØST POLITIDISTRIKT

Lov om helligdager og helligdagsfred

Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter

 Forskrift om alkoholomsetningen
Sjekk deg i gjeldsregisteret


 

Dagny Halds skulptur ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet

LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde gjennom kommunalreportasjen.

Telefon 64957348

Mobil 979 38 621

post@lokalmagasinet.com

Postboks 160, 1556 Son

DOMENET www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo. Org.nr. NO 946123048.

INNBETALINGER til bankkonto: 3411.44.95206

ANSVARLIG REDAKTØR og daglig leder Strand Prinfo: Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.
 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland