www.lokalmagasinet.no NYHETER Ma. 26. aug. 2019
Meny

NETTAVIS & MAGASIN MED STÅSTED I DET NÆRE SIDEN DES. 2002
Vår e-postadresse er: post@lokalmagasinet.com!

Tidlig 60-talls med røffe kanter

Frp nå et "kortliste-parti"

(24.08.19) (ANALYSE: Svein-H. Strand) Som nevnt i gårsdagens artikkel om partienes kumuleringer, stiller Fremskrittspartiet sånn midt på treet med tre kumulerte kandidater på topp. Men dette er vel å merke på en liste som er en av de korteste, om ikke den korteste, i partiets historie i Vestby.

► Lista teller nemlig bare ni kandidater fem fra Vestby og fire fra Son mot 17 kandidater (og to kumulerte) for fire år siden. Med 10,4 prosent av stemmene ble Frp fjerde største parti og økte fra tre til fire representanter.

Det spekuleres nå tildels friskt om Frps rolle i den kommende periode. I en tidligere periode har kommunestyregruppa til stor forundring utenfor kommunegrensene samarbeidet i posisjon med Arbeiderpartiet.

Også i år skal det ha vært forhåndssonderinger om dette for bl.a. å sikre Ap-ordfører nok en gang, mot å gi Frp optimal representasjon i styrer, råd og utvalg.

JOKERE I VALGET
Men de fleste forhåndstips går nå i retning av et Frp-samarbeid med primært Høyre, der Pål Engeseth er ordførerkandidat og eneste kumulerte.

Frp med debattvillige Kenneth Lien Steen er sammen med Miljøpartiet De Grønne og Bygdelista ‒ store jokere i dette valget, enten MDG-gruppa blir på to som nå, eller tre.

Uansett hvor mange av de sju (!) tapte plasser Høyre skulle klare å gjenerobre 9. september, så virker det soleklart at posisjonshungrige grupperinger vil trenge å ha Bygdelista med tidligere Høyre-folk i styrhuset på laget.

Mot mange odds fikk jo Bygdelista, i sin debut i 2015, inn fire representanter. Med 11,9 prosent av stemmene bak seg, ble de tredje største parti. Én tapt plass denne gang kan virke sannsynlig.

VENSTRE UT OG RØDT INN?
Med elleve lister å velge i, blir det kamp om hver eneste stemme for småpartiene Venstre (nå i posisjon med Ap, SV og Bygdelista) og KrF. Venstre og KrF har én plass hver i dag.

I Vestby fikk SV 4,9 prosent av stemmene og to plasser sist. Partiet lå på 6,7 prosent i VGs nasjonale måling 22. august.

► Venstre kan i dette kjøret komme til å ryke ut av kommunestyret for første gang. Og Rødt inn for første gang. Mens Partiet De Kristne nå som sist (83 stemmer, 0,5 prosent) stikker av med mange titalls stemmer som ville gjort de små mellompartiene godt.

Og klarer Senterpartiet i Vestby, med bare to plasser i dag, å fange opp noe av Sp-vinden som blåser over store deler av landet?

Å konkludere denne analysen blir et puslespill med litt for mange litt for ukjente faktorer. Men bevares, den som måtte føle seg kallet er velkommen med et bidag!

Ap og Bygdelista "verstinger" med seks kumulerte på topp

(23.08.19) (ANALYSE: Svein-H. Strand) Velgernes mulighet til å påvirke personvalget ser ut til å være mer interessant ved dette kommunestyrevalget enn på lenge. At Ap og Bygdelista i Vestby har forhåndskumulert så mange som seks, mens Høyre denne gang nøyer seg med ordfører-kandidat Pål Engeseth, er blitt lagt mye merke til.

Seks kumulerte kandidater i en kommune som Vestby er det meste valgloven tillater.

På de andre listene har MDG kumulert fire; Frp og Rødt tre.

Videre har både Sp, SV og V to forhåndskumulerte.

Bare én kumulert har også Partiet De Kristne (med sju kanddater på lista) og KrF med veteranen Lars Johan Rustad på topp.

Høyre er altså ikke alene om å "slippe til" velgerne i personvalget.

Men den store forskjellen er hvor mange som står på listene! Her er Høyre med sine 22 kandidater i særklasse denne gang.

Hvor mange som står på de enkelte listene er noe vi kommer tilbake til.

Brunborg-Næss: Klimakrisen og naturkrisen hører sammen

(20.08.19) Jeg er utrolig glad for at vi i Vestby MDG før sommeren fikk et enstemmig kommunestyre med på at vi skal innføre arealregnskap for kommunen.

Det sier partiets listetopp i kommune-styrevalget, Louise Brunborg-Næss.


Slik blir Dørnbergerhuset satt i stand


LM Arkivfoto

(20.09.18) Da er det på´n igjen med onsdagsforedrag på Son kystkultursenter. Temaet denne uken er "Istand-settingen av Dørnbergerhuset".

Lurer du på hvordan det gikk med istandsettingen av takene? Og om hva som er planlagt som neste trinn i arbeidet? Det kan du høre Tove Lissner fortelle om i morgen fra kl. 19.00.

Ta gjerne med venner som også er interesserte. Kafeen er åpen, slik at du kan kjøpe ferske rømmevafler til kaffen.

Son kystkultursenters venner. Styret

"Shadows-band" med veteraner

(18.08.19. Publisert fra 12:50, senere oppdatert med noen av ettermiddagens poster fram til avslutning av Kultur-døgnet kl. 17:00.)

Venner av 60-talls gitarband-pop og rock kan fra kl. 15:15 i dag glede seg til en konsert i Olivenlunden på Café Oliven med de godt voksne muskerne i Stingrays.

Bandet ledes av rytmegitarist Even Trygve Hansen, "halvt soning" med hytte på Laksa der somrene tilbringes med ektefelle Bente Heuch. Vi prøver å få lagt ut en video med Facebook/Her i Son.

16:25 - 17:00 overtar popsangeren Malene Markussen scenen i Olivenlunden.

► Kl. 17:00 er siste sjanse til å se VETERANBILUTSTLLINGEN på torget som startet kl. 11:00. 

► DØGNUTSTILLINGEN i Kunstteltet i Glenneparken avsluttes kl. 17:00.

► Og kl. 17:00 avsluttes også Soon Seilforenings tilbud om korte turer med optimistjoller og rib-båter.

Spørsmål om likestilling!

(13.08.19) Mennesker med funksjons-nedsettelse omtales gjerne som mennesker med «spesielle behov».

Men hvor spesielt er det å ha behov for et sted å bo, et godt skoletilbud, et arbeid å gå til, helsetjenester når du trenger det og en meningsfull fritid? LES MER.

«Sjekklista for kulturen»

 (12.08.19) Kulturloven lovfester det offentliges ansvar for kunst- og kulturlivet i hele Norge. Skal kulturlovens intensjoner oppfylles, må alle kommuner og fylkeskommuner skape gode vilkår og rammer for den lokale kultursektoren.

Norsk kulturforum har i samarbeid med kulturlivet laget «Sjekklista for kulturen», et verktøy som peker på hva som er det offentliges ansvar for det lokale kulturlivet. LES MER.

(05.08.19. Oppdatert 16:41)) Kristin Wilhelmsen Hansen har nå fratrådt som ansvarlig redaktør og daglig leder i Vestby Avis, uten at noen ny er tilsatt.

Hun hadde i dag sin første dag i et vikariat som journalist i hjembyen Fredriksstad Blad, der hun var nettansvarlig før hun kom til Vestby Avis.

På spørsmål fra LM opplyser Wilhelmsen Hansen at redaktør Mattias Mellquist i Akershus Amtstidende er konstituert i stillingen, som han hadde fram til september 2018, inntil ny leder er på plass.

Finanstilsynet: Bankkort med bilde er fortsatt GYLDIG LEGITIMASJON

(31.07.19) Apropos gårsdagens melding i LM, om Sparebank 1 Østfold Akershus som ber kunder om kopi av gyldig pass innen 20. august: Bankkort med bilde er fortsatt gyldig legitimasjon. Og i motsetning til hva det gis inntrykk av: Finanstilsynet har ikke skjerpet kravene til legitimering av BankID! LES MER.

Det mest åpne Vestby-valget?

(23.07.19) (Av Svein-H. Strand) Ingen konkret meningsmåling er å oppdrive, bare regionale trender, analyser og gjennomsnittstall på nettstedet pollofpolls.no fra ulike oppdragsmålinger. Likevel: Høstens kommunestyrevalg i Vestby kan være det mest åpne siden kommunene Vestby og Son ble sammenslått i 1964. LES MER.


DETTE ER SISTE DEL av en forsidetopp som følger med på alle sider i publisererens faste toppfelt. Det vil si alle sider unntatt sidene i magasinmodulen med bredere publiseringsflate. Sakene nedenfor her ligger i en særskilt "nyhetsmodul". Inntil vi får en ny publiseringsløsning, brukes denne bare til å dekke arkivbehov. I margen t.v., under "stoffgruppe-boksene", ligger tittellenker til enkeltstående større nyhetssaker som har vært publisert de siste årene. Disse ligger i kronologisk rekkefølge, med de nyeste sakene langt nede. Innholdet i LM vil ikke være organisert på denne måten i en ny publiserer. Red.

Lokalmagasinet.no fant Ole Brumm!
25.09.2009 09:42
NYHETER >
(Reporter Svein-H. Strand) Den nye søkemotoren Iam.no skapte i går stor åtgaum i nasjonen. På ett søk kan du her få opp alt som finnes fra offentlige registre om 3,7 millioner nordmenn fra 15-16 år og oppover.

Og hør: Ole Brumm er blant dem. Lokalmagasinet.no fant ham på et kjapt søk i går kveld! Det første navnet vi søkte på. Oppført av Iam.no med to m-er og greier, som riktig er.

Er han borte i dag tro? Vi prøver igjen. Det var så stor trafikk på nettstedet i går, etter den massive medieomtalen, at det i perioder lå nede.

HAR MOBIL

Vi fikk ikke notert alle opplysningene om Ole Brumm
, for eksempel telefonnummeret, før problemene meldte seg. Men vi fikk med oss at Ole har mobil.

Derfor prøver vi selvfølgelig å få et intervju med den populære skikkelsen i løpet av dagen.


VESTLENDING
Vi fikk videre notert at Brummer´n er vestlending, nærmere bestemt fra Hordaland. Han er bosatt i 5353 Straume i Fjell kommune.

Men det mest spennende: Vår alles kjære Ole Brumm har enda to etternavn. Lokalmagasinet.no kommer selvfølgelig tilbake med mer om denne saken, som kan vise seg å bli en lakmustest på hvor seriøs den nye søketjenesten er.LM Nyhetsdesk 11:13Tilbake


Kommentarer
Ingen funnet

Legg til kommentarJORD TIL PLEN OG HAGE LEVERES HJEM TIL DEG.

Tlf. 64 95 31 51

Til Facebook-siden HER I SON
Siden har nå 1050 følgere.Nyheter fra periode med tekniske feil

To leserbrev av Jostein Haugh, tidligere medlem av Bygdelista:

Byggeprosesser og habilitet
Sjokkert over dispensasjoner

   
 VÆRSTASJON MOSS

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

NRK Tekst-TV  
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

| Blåskjellvarsel |

ØST POLITIDISTRIKT

Lov om helligdager og helligdagsfred |

Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter |

Forskrift om alkoholomsetningen | Lov om helsetjenesten i kommunene

 

Dagny Halds skulptur som ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet

  

Maktmenneskene

beskytter seg selv.

Vi beskytter våre kilder.

Vår visjon: Å være en enkel, men kraftfull og inspirerende tråd i veven som vi alle spinner.   

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin som redigeres på Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakatens grunn. LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde. "Fra fortid og nåtid" angir en hovedretning på stoffet. Nettstedet sikter mot å være en kombinasjon av magasin og portal til utvalgte eksterne ressurser på nettet. Nyhetsmessig dekker LM vesentlig kommunal-, kultur- og næringslivssektorene. Gode fotografier og aktuell debatt er blant de andre satsingsområdene. 

Lokalmagasinet.no ble startet 1. desember 2002 med en enkel publieringsløsning som hadde et dårlig telleverk. Med en ny publiserer kunne vi i 2007 notere 60.000 besøk. Allerede året etter ble det 85.000 besøk. I 2009 nådde vi milepælen 100.000. I midten av desember 2011 passerte vi 200.000. I 2014 nådde vi en ny milepæl: 250.000 besøk. 2015 ble året da besøket ikke økte, men det ble nesten på hundretallet som i i milepælåret 2014. 260.000 ble nådd i 2016. I 2017 mer enn doblet vi dette til over en halv million besøk 541.000. I 2018 nådde vi såvidt 700.000 besøk, en en framgang på 28 prosent.


Lokalmagasinet.no Postboks 160, 1556 SON

Tlf. 64957348 - Mobil 979 38 621

E-post: post@lokalmagasinet.com

DOMENET http://www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf. 64957348, mobil 97938621. Org.nr. NO 946123048.

ANSVARLIG REDAKTØR OG DAGLIG LEDER STRAND PRINFO (ENK): Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.

Dersom ikke annet er opplyst i forbindelse med publiseringen, er det Lokalmagasinet.no som er rettighetshaver, eventuelt sammen med navngitt medarbeider.

Også spesielle overskrifter som det er lagt mye arbeid med å lage, vil kunne være rettighetsbelagt og ulovlig å bruke uten tillatelse i en liknende kontekst som de sto i originalt.

Samlinger av utvalgte lenker til eksterne nettsteder er beskyttet av opphavsretten, på like linje med tekst og bilder, når lenkene er samlet inn og redigert/indeksert etter redaksjonens eget konsept.

I henhold til god presseskikk skal Lokalmagasinet.no oppgis som kilde når det brukes utdrag fra våre artikler i andre medier.

 


 

 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland