Lydfiler fra CD sendte besøket rett opp

(10.06.21) Mulighetene byr seg fram på WordPress. Og dette har vært planlagt en stund: Musikk- eller andre lydfiler på Lokalmagasinet.no.

Nå er de første på plass. Det skjedde sent forleden kveld, ikke lenge før tirsdagen ble onsdag.

Da kunne flott jazz, spilt av Undecided Jazzband med vokalist Monica Pilar, lyde fra vår nettavis.

Og gjennom onsdagen kunne vi – uten forhåndsvisning på sosiale medier – konstatere at tiltaket innvirket klart på besøkstallene. Ved midnatt stoppet telleverket på 1086. Et høyere besøkstall på “nye” LM har vi bare hatt én dag, 9. april.  

I redaksjonen hadde Sturla Strand laget en Mp3-verson av CD-en. På grunnlag av denne leverte og installerte vår WordPress-hjelper de ti lydfilene nede i “høyrestolpen” på publisereren.

En historisk hendelse i det nære, dette. Og vi tar da også med litt omland: Bandleder og stifter, trompetist Egil Aarum, er nemlig hjemmehørende i Moss, de øvrige musikere fra andre steder i Østfold.

Undecided Jazzband, sammensatt av amatørmusikere, ble startet for litt over 30 år siden. Bandet er utvilsomt mest kjent for sine konserter i ulike jazzfora i Sør-Norge gjennom årene, men har også gitt lyd fra seg i festivalsammenheng i Danmark.