Og så: En PC som takket for seg

(Fredag 08.10.21) Vi har dessverre vært nødt til å ha et lite opphold for nye publiseringer. Redaksjonens PC der all online produksjon var forankret, takket nemlig for seg tirsdag.

Illustrasjoner: LM Arkiv

Den hadde da trofast gjort sitt med redigering og publisering gjennom rundt fem år – noe som  angivelig tilsvarer den alminnelige levetid for en “middels laptop”. Takk for det, kjære Acer!

Og velkommen, “Acer 2”, som kom i hus allerede onsdag kveld. Litt mindre og lettere enn sin forgjenger er den. Men raskere, og med flere andre forbedrede egenskaper – uten at de nødvendigvis merkes på alle områder i den daglige bruk.

Det er blitt fredag, og hvorfor kunne ikke “Acer 2” settes i produksjonsarbeid før? Et naturlig spørsmål.

Riktig svar: Konfigurering!

Etternavnet kunne jo være Altfor Mye. For min oppriktige mening er at oppgraderingen av “laptop-divisjonen” har gått lengre enn godt er for oss brukere.

Ikke bare er det mye nytt og uvant som popper opp her og der. Ja, fra produsentens side er det blant annet lagt betydelige føringer for hva du bør ha “i bunnen” på ditt nye produkt. Ikke minst: Deres egen nettleser. Som ikke heter Firefox…

Men det heter den vi har foretrukket i alle år og som stadig blir litt forbedret. Derfor er det den som skal følge oss videre på ferden. Som standard nettleser.

Likevel: I den nye harddisken legger vi – som før – en annen nettleser for å kunne dekke spesielle behov som måtte dukke opp. At dette er PC-produsentens nettleser, er relativt tilfeldig.

Alt i alt: Her går det mot nok en helg i arbeidets tegn. Mer stoff skal publiseres. Men først og fremst skal sentrale datafiler i den gamle PC-en overføres til den nye.

Og hør: Den gamle har faktisk ikke trukket sitt siste sukk. Inni der kan vi – heldigvis – høre at det surrer og går, bare at maskinen klarer ikke å løfte seg til oppstart-modus.

Uansett hvor mye vi trykker på ulike taster som tidligere, så skjer det ingen verdens ting. Dét bør det sannelig gjøre når noen hundre datafiler skal skifte hjem!

Ønsk oss gjerne lykke til. Herfra ønsker redaktøren dere alle en riktig god helg!