TOPPSAKEN så langt: Det ble HERØYA – i stedet for Son

Foto: no.wikipedia

(Publisert 06.01.22)  Vår side med den eksklusive historien om da Norsk Hydro-gründeren Sam Eyde (bildet) valgte bort en tomt i Son, til fordel for Herøya, er – med god margin – den mest leste gjennom 365 dager på løpende basis.                            

Per i dag står siden med 2707 visninger, 70 flere enn bare for noen dager siden. Ja, dette er også den siden som har – eller er blant de to-tre som har – flest visninger også i telleverkets kortere intervaller.

Med tanke på hva som var spiren til denne Sam Eyde-historien, og hvordan den “la på seg” underveis til publisering gjennom vårt samarbeid med barnebarnet Stig Eyde:

Et aldri så lite skup dette, på lokal grunn.

På andreplass kommer en sak om oss selv. Om at vi er blant de få nettaviser i landet på “superlokal” basis som har hatt sammenhengende drift så lenge.

OVERRASKELSEN: MOSJØEN MAGASIN

Superlokalt – om enn med en annen vri – er det også på tredjeplass.

Der står, overraskende nok, nemlig Mosjøen Magasin (t.v. åpningsbildet). Også her ser det til å være et betydelig gjenbrukspotensial.

Mosjøen Magasin byr på gamle bilder fra redaktørens hjemby. Et litt uvanlig konsept som oppdateres sak for sak – rettere bilde for bilde – med rause bildetekster.

Alt dette på én og samme side, så langt – og så får vi se hva det blir videre, eventuelt.

TO POPULÆRE VIDEOER

På de to neste plassene kommer to videoer, og viser med dette spennvidden i det vi har klart å bygge opp på relativt kort tid:

Det er “Verden kom sjøveien til Son” på fjerde- (1811 visninger) og “Alex Johannessen – Klubben i Soon” på femteplass (1676 visninger).

Videre nedover “ti på topp-lista” er det små marginer fra sak til sak, såpass at rekkefølgen fort kan skifte fra uke til uke. Så det får vi eventuelt komme tilbake til.