KORT-NYTT

(12.11.23) Lørdag kveld fikk politiet melding om at den ene av to menn som kom inn i Kiwi-butikken i Son hadde et våpen i bukselinningen. Politiet rykket ut, forberedt på å møte ubehageligheter, skriver Vestby Avis. Men så viste det seg at det var et lekevåpen.

– At en mann i tyveårene går rundt i en matbutikk med lekevåpen i bukselinningen, er ikke helt innafor. Det skapte engstelse og unødvendig ressursbruk for politiet, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til avisen. Mannen ble bortvist fra stedet og vil bli anmeldt for å bære våpenlignende gjenstand på offentlig sted.

(20.10.23) Rederarving og kunstsamler Petter Olsen har havnet i store økonomiske problemer, og nå må han selge unna eiendeler, skriver Dagens Næringsliv. Olsen forsøker å selge boligen i Gjettumveien i Bærum. I tillegg til hovedhuset, som Arnstein Arneberg tegnet for Olsens far, ligger det blant annet to mindre eneboliger og diverse andre bygninger på den 64 mål store eiendommen. Han har blant annet et lån på 550 millioner kroner i DNB. Lånet er sikret med pant for 700 millioner kroner både i eiendommen på Gjettum og Ramme Gård i Hvitsten, melder avisen.

(01.10.23) Dagene er blitt travlere på Stenløkka dagsenter i Son, etter at kjøkkenet med eget personale ble lagt ned for at kommunen skulle spare penger. Og middag og lunsj kommer ikke lenger fra sykehjemmet. Så det må aktivitørene der gjøre istand, sammen med frivillige. – Vi rekker nesten ingenting sammen med de eldre. Vi får ikke satt oss ned sammen heller, og vi føler at vi ikke strekker til. Det sier Eldbjørg Karterud, en av de tre aktivitørene som jobber der i 2,5 stilling, til Vestby Avis. – Vi liker jo så godt denne jobben, og gjør det fordi vi er glad i menneskene her. Men det er litt tøft når det er sånn. Det varierer fra dag til dag hvor mange som er på dagsenteret. Ofte er det fra ti til 15 her. Og de eldre betaler jo 260 kroner dagen for å være her. Da bør de jo få det tilbudet de betaler for, sier Karterud til avisa.

(26.09.23) Ekteparet Ane Marta Skaug Rasmussen og Øystein Viskum har kjøpt Hølen Kafé, der det nå har vært kafédrift siden 2005, tidvis tidligere også. De har selv vært involvert i driften siden nyttår, og i juni gikk sønnen Sigurd Rasmussen Viskum inn som daglig leder. – Vi har opplevd veldig mye fin støtte fra lokalsamfunnet, og mange som stille opp på dugnad, sier Viskum til Vestby Avis. Selve huset har en forhistorie som bl.a. skole og postkontor. De nye eierne tenker å gjøre små forbedringer gradvis.

(24.09.23) Fredag kveld fikk politiet inn tips om at det var kommet et synkehull i bakken i Brevikveien, og det skal ha blitt stadig større. – Vi varslet Vegtrafikksentralen, og så skulle de ta det videre med entreprenøren, sier operasjonsleder Håkon Hatlen i Øst politidistrikt til Moss Avis. Trafikkoperatør Mette Brunæs ved Vegtrafikksentralen sier at de sendte ut en entreprenør med gravemaskin lørdag morgen.– Dette var et synkehull, men det er tettet og i orden nå. Veien skal ikke ha vært stengt mens arbeidene pågikk, sier Brunæs til avisa.

 

Hits: 68