LM GJENNOM OVER 20 ÅR

 

ANSVARLIG REDAKTØR og daglig leder i utg.selskapet Strand Prinfo (ENK): Svein-Harald Strand.

Lokalmagasinet.no (LM) er en uavhengig allmenn nettavis som redigeres på Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakatens grunn. LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde med tanke på blant annet politisk reportasje.

SLAGORDET “Fra fortid og nåtid – med ståsted i det nære” angir en hovedretning på stoffet. Nettstedet siktet de første årene mot å være en kombinasjon av superlokal nettavis og portal til utvalgte eksterne nytteressurser på nettet. Portalfunksjonen ivaretas i dag – på WordPress-plattformen – til en viss grad i menyen med innebygde lenker.

Lokalmagasinet.no ble startet i desember 2002 med en enkel publiseringsløsning som hadde et dårlig telleverk.

Med en ny publiserer kunne vi i 2007 notere 60.000 besøk. Allerede året etter ble det 85.000 besøk.

I 2009 nådde vi milepælen 100.000. I midten av desember 2011 passerte vi 200.000.

I 2014 nådde vi en ny milepæl: 250.000 besøk. Sammen med besøket til vårt nye ekstramagasin Herison.no ble resultatet i 2015 omtrent som i 2014.

260.000 ble nådd i 2016, bare for LM.

I 2017 mer enn doblet vi dette til over en halv million besøk – 541.000.

I 2018 nådde vi såvidt 700.000 besøk, en framgang på 28 prosent.

Og så: Med en økning på hele 300.000 i 2019, nådde vi en historisk milepæl: Èn million årsbesøk!

Men så kom “Coronaåret” 2020. Først ble vi rammet av betydelige tekniske problemer store deler av året på grunn av en publiserer som forlengst var moden for utskifting. Dette ble etter hvert merkbart på besøkstallene.

PANDEMI, TEKNISKE PROBLEMER OG SERVERKRASJ

I mars 2020 slo Covid 19-viruset ned i Norge, med nasjonale smitteverntilak som – sammen med våre tekniske problemer – kom til å prege hvordan og hva vi publiserte videre dette året.

2021 var bare noen uker gammel da vi fikk et historisk tilbakeslag: Vår USA-baserte server med nær 9000 datafiler totalkrasjet.

På toppen av det hele: Vår leverandør, Info Helgeland Øyvinn Hjorthen, kunne i tillegg melde at backing-filene var i så dårlig teknisk forfatning at det ikke var mulig å flytte dem til sin nye serverplass, basert i Frankrike med tysk eier.

I SKRIVENDE STUND (medio september 2023) er vi kommet svært langt i det omfattende arbeidet med å legge inn stoff til “nye” LM. Dette skjer på en teknisk løsning som bygger på den fleksible WordPress-teknologien.

FAST SAMARBEIDSPARTNER FOR FØRSTE GANG

Og vi har for første gang en fast samarbeidspartner, Nordic Hosting AS, med WordPress som spesialområde. Oppgaven deres er kort sagt å være  publiseringsmessig vertskap og hjelper.

Her kan vi raskt få bistand av fast kontaktperson, enten det gjelder tekniske problemer eller endringer av utseende og egenskaper for nettavisa.

Når det gjelder vårt mye yngre ekstramagasin HERISON.NO, så lå også dette nettstedet på leverandørens område i serveren som krasjet. Bare med en annen publiseringsløsning. At det heller ikke var mulig å redde og flytte disse filene, er vanskelig å forstå.

Vi har uansett som mål å gjenreise også Herison.no, med proritet til det viktigste “tidløse” stoffet.

Sammen med den kommende etablering av LM-seksjonen Mosjøen Magasin som eget nettsted (allerede registrert som domene, www.mosjøenmagasin.no) vil det kreve kapital. Ikke mye, men såpass at det kan være aktuelt å investere i et AS med plass for et antall eksterne aksjonærer.

Lokalmagasinet.no Postboks 160, 1556 Son.

Views: 65