– Ulovlig selvtekt på en bolig-eiendom

(Reporter Svein-H. Strand) Må du gå til advokat for å få Vestby kommune i tale? Har kommunen en byggesaksbehandling på lederplan som holder mål? I en tid med høy konfliktfaktor og stadig økende verdier på eiendomsmarkedet.

 

 

 

 

(Fra LM 16.06.12.) (Republisert 31.08.22) (Ill.foto: stock.exchng)

For eksempel når også selve grenselinjen er gull verdt, og når bunnstokker og takskjegg går over grenselinjen.

Modernisering og vedlikehold av boliger og uthus – i det tildels tette bevaringsområdet i Son – kan i framtiden bli en uvanlig stor utfordring. For både eiendomsbesittere og myndigheter.

Fylkesmannen behandler for tiden en byggesak med nabokonflikt i den sørlige del av Son. Den signaliserer at dette allerede er et felt som har meldt seg med tyngde. Og med stort prinsipielt anslag.

SELVE EIENDOMSRETTEN

Klagebrevet fra den berørte nabo er en situasjonsrapport i fortettet form, der kjernen også omfatter selve eiendomsretten.

Må du for eksempel finne deg i at din eiendom – uten avtale eller varsling – benyttes av håndverkere som bl.a. brekker hagebusker i forbindelse med byggearbeider de utfører for naboen?

  • At deler av naboens hus endres så den går over grenselinjen på to steder?
  • Og hva med at din nabo i framtiden må passere gjennom din eiendom for å komme til en del av sitt uteareal?
  • Skal ikke et nabovarsel fornyes når naboens tiltak blir vesentlig endret – til konkret skade for utnyttelse av eiendommen din?

– Ulovlig selvtekt, oppsummerer en advokat som har sett på hva den berørte nabo har vært og er utsatt for.

ULIK VIRKELIGHETSFORSTÅELSE

– Alt i orden. Nesten. Dette oppsummerer på et vis synspunktene til bygningssjef Hans Chr. Fæste og medunderskriver for Vestby kommune, juridisk konsulent Marianne Røed.

Byggesaken startet med en rammetillatelse – for snart fire år siden – som så grei ut for naboen.

I det som etter hvert utviklet seg til en tvist med kommunen, ligger det også en god del ulik virkelighetsforståelse.

Vi prøver senere å meisle ut de punktene der bygningsavdelingens oppfatning går en helt annen vei enn naboens.

Views: 68

Om vår daglige toppsak

(Publisert 30.08.22) Den siste tiden har vi fått utført tjenester som har gitt LM et løft rent visuelt, og som setter sine spor på et budsjett som i utgangspunktet går på sparebluss. Men eget kvalitetsarbeid summeres bare som bruk av tid, også kalt gratisarbeid.

Dette for å fortelle at det på redaksjonell basis – i tillegg til løpende arbeid med innlegg – er nedlagt godt med tid på en revisjon av menyen. Vår daglige toppsak, for å si det sånn.

Utgangspunktet var å slanke det ytre omfanget fra tre til to linjer. Og dette uten å fjerne underliggende lenker – som det er mange av på noen av menyvalgene. Men gjennomgangen viste at noen lenker i samlingen likevel kunne slettes, fordi saken – og vi snakker her om sider – var blitt omgjort til innlegg.

Dette – men først og fremst en «omgruppering» – gjorde at vi nådde målet. Så får neste mål bli å få flyttet LM over til et nytt WordPress-tema. Et tema der menyen ikke er så dominerende i layouten som her på vår versjon av GeneratePress. Red.

Views: 70

Polet i Son 36 prosent ned første halvår

LM Arkivfoto – fra åpningen i 2016. Da var det også bløtkake å få på Vinmonopolet Son.

(Publisert 29.08.22) (LM – Svein-H. Strand) Med litt over 40.000 færre solgte liter enn i første halvår i fjor, ble det en nedgang på 36 prosent for Vinmonopolets kategori 2-butikk i Son. Prosenttallet er det samme som for nedgangen i svakvinsalget. Herunder en nedgang på hele 77 prosent for kategorien fruktvin. Sterkvin: Ned 33 prosent.

OGSÅ ØLSALGET stupte. 10.406 liter øl over disk er 46 prosent mindre enn enn i første halvår i fjor.

Av svakvin gikk rødvinsalget i butikken ned 39 prosent i første halvår. Hvitvin 33 prosent og rosévin 38 prosent ned.

Brennevin sett under ett hadde en nedgang på 29 prosent, men vodka bare 8 prosent.

ØVRIGE BRENNEVINSTYPER unntatt fire står alle med minus på øvre del av 30-tallet. Unntakene skal nevnes: Akevitt-salget gikk ned 28 prosent – de andre står med nedgang på 40-tallet:

Fruktbrennevin 47, bitter 43, rom 41 og likør 40 prosent ned.

GENEVER I HOLLENDERSTADEN

Og hva har vi gjemt til slutt? Jo – det gjelder genever, en brennevinstype født og oppvokst i Holland og som kanskje burde hatt en venneforening i Son.

For det har neppe gått en måned siden Son fikk pol, uten at genever har havnet på siste- eller nestsisteplass.

 

(Foto: commons.wikimedia.org)

Denne gang er det verre enn verst. Ikke en flaske genever solgt i første halvår 2022. Og dette i hollenderstaden Son!

ALKOHOLFRITT OGSÅ

I alle Vinmonopoldets butikker er det selvsagt også alkoholfritt å få kjøpt – ofte velsmakende, lette og friske varer til hyggeligere priser enn der alkoholinnhold er et element i prissettingen.

Spør betjeningen om råd hvis du er på ukjente stier her!

Det er jo også hyggelig å kunne avslutte med et «pluss-tall». De 785 liter alkoholfritt over disk i Son-butikken første halvår 2022 er nemlig 5 prosent mer enn i samme periode i fjor.

Views: 128

Nedgang som forventet for Polet

(Publisert 29.08.22) (LM) Vinmonopolet melder at juli-salget var 29 prosent lavere enn i fjor, og salget i første halvår 20 prosent lavere. Nedgangen er omtrent som man forventet med tanke på gjenåpningen av samfunnet etter pandemien. Og målt mot 1. halvår 2019 – siste normalår – har salget økt med 22 prosent. Salget av alkoholfritt øker med 20 prosent i første halvår og blir med dette «en trend i trenden», som det heter.

– Det er størst nedgang for en rekke kommuner nær Sverige, noe som ganske sikkert må sees i sammenheng med at grensehandelen øker etter gjenåpningen, sier presseansvarlig Jens Nordahl.

– Taxfree, grensehandel og utelivet har tatt seg opp etter pandemien, antakelig til normalt nivå. Slik vil det trolig være en stund framover, særlig fordi flytrafikken ikke er på 2019-nivå før om en stund. Utelivet er nok tilbake på 2019-nivå allerede, mens grensehandelen er i ferd med å nærme seg dette, tilføyer han.

RØDVIN MEST NED

Ser vi på katgoriene, så står rødvin for hele 45,6 prosent av salget. Men kategorien er samtidig den som har størst nedgang i første halvår. Regnet i liter: 6 millioner – fra 26,5 til 20,5.

Kategoriene som vokser over tid er de «lette og lyse» som hvitvin, musserende, rosévin, øl, sider og alkoholfritt.

– SPEILER OGSÅ KLIMAENDRINGENE

– Denne vridningen i salget mot kategorier med lavere sukker-, alkohol- og kaloriinnhold skyldes både trenden om å være bevisst på det man spiser og drikker, men speiler også klimaendringene. Særlig er temperaturen avgjørende for hva folk velger å kjøpe. Varmere klima favoriserer salget av lette og lyse kategorier, sier Nordahl

Views: 62

Son torg: En stor forskjell

En sommerdag, trolig i 1964. Bildet er avfotografert fra en fire siders reportasje av Hans Faye-Lund i Norsk Ukeblad nr. 12 for 1965. Alle kjenner seg –  og kjenner seg ikke – igjen. For duverden: Så slitent var det ved Son torg såpass kort tid tilbake.
     
(Fra LM 28.07.08. Endret senest 08.07.17) Det hadde hjulpet på totalinntrykket dersom vindusslåene med de gamle skiltene på Thornegården i bakgrunnen hadde vært lukket. Skal vi tippe at Aimar Hansen & Co holdt stengt og at det da var søndag?
     
1930-tallshuset i vestenden av Spinnerigården, her med kioskhandel i første og bolig i andre etasje, gikk med da Spinnerigården ble totalskadd i brann 17. mai 1976. Mannen i hvit frakk som feier utenfor inngangen er høyst sannsynlig Lehmann, som da var kioskeier og eier av begge gårdene.
     
Om du var en unggutt på den tiden, så kanskje blikket dras mot motorsykkelen med det tidstypiske designet.

Er det britiske BBS? Nei, mest sannsynlig en Jawa 250 kubikk, den tjekkiske «folkekubikkeren»?
 
Hva mer å si, bortsett fra at vi jo gjerne skulle kunnet vise bildet i original og med helt korrekt fargegjengivelse som ville gitt motivet et litt mindre slitent preg, kanskje?

Det må da være at jugerbenken er på plass med en enslig bruker under Spinnerigårdens svalgang. Men vi skal vise flere littgamle og godtgamle bilder på Lokalmagasinet.no. Følg bare med, så skal du få se. St.

 

Views: 158

2003: EU-prosjekt overtar Oslofjord Info i Son

(Fra LM 03.01.2003) (Republisert 27.08.22) Deltakerne i organisasjonen Oslofjord Info har besluttet å avvikle aktivitetene og kontoret i Son. Rettigheter og forpliktelser er overført til EU-prosjektet SuPortNet II.

Her samarbeider Norge med flere andre land, blant annet om å redusere miljøskader som følge av økt båtbruk.

2003: EU-prosjekt overtar Oslofjord Info i Son

ØSTFOLD fylkeskommune er operativ leder for prosjektet, som er treårig. Foruten Norge omfatter det Uddevalla i Sverige samt havner i Polen, Estland, Litauen, Latvia og Tyskland.

SuPortNet står for Sustainable Network of Ports, eller Varige havnenettverk som det kan kalles på norsk.

DELTAKERE i den norske delen er myndigheter og båthavner i deler av Oslofjorden, Sørlandskysten og kystområdet opp til Hordaland.

I tillegg kommer organisasjoner og myndigheter som har ansvar for å legge til rette for sikkerhet og miljø for dem som ferdes langs kysten.

MÅLSETTINGEN for den norske delen er å forebygge miljøskader i kystsonen som følge av økt båtbruk. I tillegg er det planlagt å utvikle et felles informasjonssystem for båtturister for hele SuPortNet-området.

Oslofjorden friluftsråd leder miljøprosjektet, går det fram av en pressemelding fra Akershus fylkeskommune.

Oslofjord Info ble etablert i februar 2000. Det var en videreføring av et eksisterende informasjons- og kompetansesenter for Oslofjorden som tidligere havneleder Albert Larsen drev i Son. Larsen ble også daglig leder i Oslofjord Info, der fylkeskommuner, kommuner og havner i Oslofjorden var deltakere.

Målsettingen med Oslofjord Info var å styrke Oslofjord-området som arena for båtturisme. Organisasjonen ble avviklet 1. juni 2002, men oppgavene videreføres altså nå gjennom EU-prosjektet.

Views: 91

En liten milepæl i dag

Fredag 26. august 2022. LM har fått en såkalt sidestolpe også til venstre på forsiden. Med dette har vi, sammen med vår hjelper i Nordic Hosting AS, sprengt rammen for WordPress-temaet GeneratePress.

Såpass sterkt må det kunne sies – ikke minst sett opp mot de premissene som fulgte med leveransen sent på høsten i 2020. Leverandørens anvisninger var ikke til å ta feil av, for å si det sånn.

Les merEn liten milepæl i dag

Views: 44

Ferieminner som aldri svinner

Det første garnet er tatt opp. Ikke mye å rope hurra for, konstaterer Vasco. Kameraten Andrea tar ut skjell og små skalldyr fra et av garnene. Foto: Svein-H. Strand / digitalisert fra dias

Vasco kom som avtalt denne morgenen og banket på, presis klokka seks, smilende lastet med kruttsterk espresso. – Due, signore! To kopper – ned med dem; ingen frokost før vi er tilbake! Her skulle man være våken og skjerpet, og vi måtte straks avgårde til fiskebåten før morgenen ble formiddag. Garn ventet på å bli trukket! Vasco bivånte smilende espressoens virkning på meg, allerede etter halvannen kopp. Basta!

(Tidl. publisert 21.03.21)

Det hadde seg sånn at familien vår i 1977 leide en leilighet i Castiglione della Pescaia, rett over gata for pensjonatet der Vasco regjerte og vi spiste alle våre måltider. Under middagen kvelden før hadde jeg tatt imot hans spontane invitasjon til å bli med i barca-en hans.

Nå da. Avanti – til havna i Castiglione della Pescaia!

Så sitter jeg en eventyrlig vakker julisommermorgen bakerst i en enkel, velbrukt åpen fiskebåt mens den donk-donk-donker oss nordover langs det kanskje vakreste av den vakre Toscana-kysten. Vasco, kameraten Andrea og jeg.

Jeg ser flatt land og pinjeskoger før de slake åsene på Maremmaen overtar et stykke bak.

Knapt et vindpust er å kjenne, og den totale morgenstillhet hersker da vi passerer hotel Riva del Sole med svensk dominans. Ikke engang en tidlig svensk morgenbader er å se.

Det snakkes lite og dempet i båten. Vasco Palmieri står ved roret og har kjørt i samme ærend utallige ganger før. Lønnsomhetsmarginene på hans pensjonat er små – og sesongen for mer enn innkvartering på rommene, pluss litt frokost, er fire måneder kort selv her i Midt-Italia.

Litt matauk til kjøkkenet må til. Men hvor mange ganger har barcaen tatt ham til garnene på en gryende dag som denne, tro?

Vi nærmer oss karakteristiske Le Rochette. En liten middelalderborg med tårn kneiser på den store klippens høyeste punkt.

Dunk-dunk. Og så: Punta Ala! Regionens lekre havsresort med serviceanlegg, villaer og leilighetstilbud for de velbeslåtte. Her huserer nå Roger Moore med sin italienske madam, og han er som snarest observert på handletur med bil i Castiglione.

– Kommer vi snart til garnene, Vasco?

Vasco peker i retning Capo Civinini med enda en morgentom strand innenfor. Nordvest utenfor der ser vi snart bøyene. Andrea gjør seg klar; tar på seg sitt fargerike, lettstelte fiskeforkle.

Vi er nesten halvveis til Follonica, Grosseto-regionens nordligste by. Garnene er skuffende tomme for det viktigste – større fisk – men her er da litt av diverse småsaker til supper og kraft.

Jeg vil ikke dumme meg ut og spørre hvorfor garnene settes såpass langt nordover. De vet nok hva de gjør, og at havet – selv på gode fiskeplasser – ikke alltid byr på den gode fangst.

På hjemveien har vi litt bris i en formiddag som nå veldig raskt blir varmere.

Klokka er bare 10 og en fristende frokost står på bordet da jeg smilende slutter meg til familien. Det blir en lang dag for meg. Etter frokost skal vi gå den korte veien gjennom de gamle gatene ned til den finkornete stranda på Bagno Laura for å ha våre soltimer og kjøle oss ned i det klare vannet.

En lang dag blir det også for Vasco og hans kone. Da vi stuper til sengs ved midnatt – vi ferierende – kommer de to putrende på Vespaen til Pensione Rosella.

Da har de hatt sitt kveldsarbeid og vasket gulvene på familiens etablissement nummer to, en isbar ved havna.

Om morgenen tar begge sin tørn ved frokostanretningen. Noen timer senere er det lunsj for pensjonatets – og noen tilfeldige – gjester. Ute under et svalende tak i Via Fratelli Bandieri.

Men inne, inne er det kvelende ettermiddagsvarmt når klokka viser at kokkene trenger noen hjelpende hender på kjøkkenet dersom middagsmenyen skal bli komplett.

Og når solmette og sultne gjester har benket seg ved bordene, tar Vasco opp bestillinger og serverer.

Slitets folk i det gamle Etrusker-land!

Jeg har alltid lurt på hvor mye som sto på bunnlinjen ved sesongslutt, til å møte de stille vintermåneder med.

Nå er de begge gått bort. Andrea også, hører jeg.

Jeg vil alltid huske dem; de stolte, rause og blide mennesker like under fiskerlandsbyens store middelalderborg.

Svein-Harald Strand

Views: 814

Mosjøen Magasin blir eget domene?

(Publisert 23.08.22) Lokalmagasinets seksjon Mosjøen Magasin har fått egen Facebook-side, men den fikk en dårlig start i helgen. Siden begynte nemlig å «jobbe for seg selv»!

Det var sikkert godt ment av «sjefredaktøren» i Fb. Men det ble «bare rot». Blant annet var det lagt ut forhåndsvisning av LM-saker om hendelser i redaktørens hjemby fra helt tilbake til 2016.

Greit nok i og for seg – hadde det bare ikke fulgt med lenker som ikke lenger virker! Dette på grunn av krasjen i serveren til vår daværende leverandør i 2020.

Etter at gamle delesaker er slettet, er det ikke mye igjen. Det håper vi å få rettet opp i dag.

Meningen er at den nye Fb-siden skal speile et påtenkt utviklingsarbeid med seksjonen. Resultatet kan bli at seksjonen blir videreført som eget internettdomene – uten at dette per i dag er bestemt. Mulighetene er likevel såpass store at vi i dag sørger for å få navnet registrert som «dått-com»-domene.

Her er lenke til den litt originale og lange siden – som den er i dag, basert på gamle bilder som har følge av rause bildetekster: https://lokalmagasinet.no/?page_id=1296

 

Views: 54

FOR ET «ROKKA GITTAR-BAND»!

Lydvolumet sto nok ikke tilbake for hvilket som helst av dagens rockeband. I kombinasjon med effektpedaler som sologitarist Tore Heggelund (t.h.) kunne aktivere etter behov – så ble det nesten for mye for en som sto inntil scenen en halvtimes tid.

(Publisert 16.08.22) (Reporter Svein-H. Strand) Gitarbandet The Stingrays har tatt navn etter en Shadows-låt fra 1965. Èn av av de rundt 400 registrerte låter i Shadows-katalogen, etter over 60 års virke. Den ble selvfølgelig spilt, og det var bra. Selv en Shads-fan som meg siden ungdomsårene kan nemlig ikke huske å ha hørt den før. Og Stingray er også navnet på en hellefisk som tilfeldigvis (?) er en ROKKE…

Dette kunne bandleder Even Trygve Hansen fortelle under konserten på Son torg søndag ettermiddag.

Lokal tilhørighet for Even Trygve fra Bærum: Rundt 70 år i hytte på Laksa rett over Sonskilen! Det holder, med tanke på – ja, på en hovedtanke bak Soondøgn-konseptet.

Og som de kan spille, disse velvoksne karene som han er leder for! Men så hadde de også hatt mange og gode øvingstimer fram mot denne dagen. Et større Shadowband-arrangement i Råde for noen uker siden ble vel en slags generalprøve.

De har ellers spilt sammen “til og fra” i flere år, bare må det tilføyes. Men også at Even Trygve (som undertegnede) er pensjonert journalist. Og senest redaktør – i fagbladet med det greie navnet Fagpressen.

Som journalist har Even Trygve jobbet både i Aftenposten og i VG. På en utenlandsreise da han var ansatt i VG, støtte han helt tilfeldig på ingen ringere enn Beatles-legenden Paul McCartney. Det måtte jo bli – og ble – et kjapt intervju.

Her er bassist Leif Erik Lillejordet. Bak ham ser vi trommeslager Magnar Bergo.

I forgrunnen bandleder og  rytmegitarist Even Trygve Hansen.

Sologitarist Tore Heggelund (t.h.) har spilt i flere norske band gjennom de siste tiårene.

SOLO PÅ SEKSSTRENGERS BASSGITAR. Til en av låtene tok sologitarist Tore Heggelund forsiktig opp en bassgitar til å spille solo-/melodilinjen med dype toner. Denne gitaren tilhørte en gang Jet Harris (hvil i fred). Han var den første bassisten i The Shadows`.

Med denne gitaren, som nå er i Tores eie, ga Jet Harris ut to singler som ble engelske listetopper! På trommer hadde han med seg Tony Meehan (hvil i fred), som også hadde sluttet i The Shadows. Rock-historie!

Views: 199

Etter noen VANSKELIGE DAGER

Ingen tvil om at dette «dollargliset» av et kjøretøy var størst på veteranbilutstillingen som samlet mange interesserte på Son torg søndag!

(Publisert 16.08.22) (Tekst og foto: Svein-H. Strand) Vi har dessverre hatt mange vanskelige dager uten tilgang til redigeringssystemet. Men sent i går kveld la vi inn et passord som ble akseptert. Og nå i formiddag har oppgave nummer én vært å legge bilder fra Kulturdøgn Soon 2022 inn i databasen.

Mye av vår disponible tid de siste dagene har gått med til feilsøking og samhandling med vår hjelper i Nordic Holding AS. Også da Kulturdøgn Soon åpnet på torsdag. En rekke arrangementer skulle vært dekket – i det minste med bilder.

Da søndagen kom var det siste dag, og bare å komme seg ut! Fotomessig sett kunne vi fråtse i fine motiver fra samlingen av veteranbiler på nedre del av torget.

Senere på dagen: Konsert med gitarbandet The Stingrays – hurra! I tillegg til stillbilder ble det også gjort et par videoopptak med mobilkamera fra konserten. Disse kan vi ikke bruke her i nettavisa uten en omprogrammering.

Videoene fra konserten vil i løpet av dagen bli lagt ut på våre Facebook-sider. Men vi prioriterer nå å få lagt ut en side eller to fra Kulturdøgn Soon 2022 her i LM. Følg med!

PS. Framhevet bilde – som vi kaller det – på forsiden og her, er fra lyssettingen av blant annet Thornegården en av kveldene.

Views: 62

Gunnar samler på musefeller

Ingen ønsker mus i hus eller hytte. Gjennom tidene har menneskenes oppfinnsomhet vært stor. Og kampen for å holde musene borte fra mat og bolig, har vært mer eller mindre vellykket.

(Publisert 05.08.22) (Redigert pressemelding.)

Her i Norge samler Gunnar H. Gundersen på musefeller. Da han underviser i designfaget, ble denne interessen en åpenbaring for ham.

Dette ble i sin tur en god inngang til å samtale med studentene om fellenes funksjon og konstruksjon.

MANGE LAG AV INFORMASJON

Musefeller er i utgangspunktet små, hverdagslige objekter. Undersøker du dem nærmere, inneholder de mange lag av informasjon, og som kan speile både kulturforskjeller og samfunnsutvikling.

Gundersens samling er kategorisert etter ulike prinsipper som ligger til grunn for konstruksjonen av hver enkelt felle.

I denne boka Alt om musefeller blir prinsippene forklart med bilder, og i tillegg forteller forfatteren om utviklingen og bruk av musefeller generelt.

Forfatteren er billedkunstner og professor ved Oslo Metropolitan University, Institutt for produktdesign.

 

ISBN 9788283051360

136 sider. Hard perm.

Pris: Kr 390,–

Utgitt av Museumsforlaget. Utgivelsesdato: August 2022

 

Views: 68

Omlegging og nytenkning – NÅ FORAN ET JUBILEUM

Da telleverket 29. juli viste ialt 656.820 besøk på «nye» LM,  fikk Fredrik Skavlans artige tegning fast plass på redaktørens kontor.

(Publisert 01.08.22. Oppdatert senest 12:04) I natt sa vi farvel til juli og ønsket august velkommen. Omlegging og nytenkning byr seg nå fram som fast punkt i redaksjonens dagsorden – fire måneder framover. 2. desember vil vi ha vært på verdensveven uten avbrudd i 20 år. Dette må selvfølgelig markeres på høvelig vis. Og tiltak må forberedes.

Først: Her er en oppsummering av rikets tilstand for LM på WordPress-plattform:

Rett nok heter det at «tid er penger». Men NYTENKNING i den redaksjonelle og publiseringsmessige sammenheng koster heldigvis ingen ting.

OMLEGGING, derimot, vil i de fleste tilfeller være en kostnad – stor eller liten.

Den fatale krasjen på leverandørens server i USA i november 2020 ødela over 8500 datafiler – i den forstand at den tekniske kvalitet var for dårlig til at «backup-filene» kunne brukes.

Overgangen til WordPress publiseringsløsning har i og for seg ikke kostet mye. På pluss-siden må også nevnes at vi som et ledd i denne prosessen har fått en driftsteknisk forankring hos WordPress-spesialisten Nordic Hosting AS.

Hos dem kan vi både bestille tjenester og søke råd via en fast kontaktperson – per telefon eller epost. Men det koster, både tjenestene i seg selv og omfanget av framtidsrettet dialog.

Hvordan finner vi kostnadsdekning for tiltak fram mot jubileet? Det antydes for eksempel at en penere og «renere» LM vil koste «noen titalls tusen».

Vil leserne være med på å dekke dette? Vanskelig å si før vi vet hva rammevilkårene bør eller kan være:

En aksjon med sluttdato – eller et betalingskonsept for pluss-saker (+), slik de aller fleste av landets aviser nå har?

Sistnevnte alternativ ville kunne dekke ikke bare engangskostnader, men gi driftsbudsjettet et tiltrengt løft.

Og det må sies: Faste merinntekter i forhold til dagens budsjett vil eventuelt bli benyttet til tjenester som vil gi LM et løft også innholdsmessig.

For da er det snakk om innkjøp av stoff – tema- og feature-reportasjer med forankring i kjernekonseptet gjennom 20 år:

«Fra fortid og nåtid – med ståsted i det nære.»

Svein-H. Strand LM-redaktør

 

 

Views: 86