Petter Olsen spanderte mat og drikke: – JEG VIL TAKKE GUTTENE I HØYRE

(Opprinnelig publisert 19.06.2012.) (Republisert på WordPress 04.01.2022)

RELEVANT LENKE: https://www.ramme.no/no

(Reporter var Svein-H. Strand) Dagen etter møtet i plan- og miljøutvalget 21. mai 2012 – der den såkalte “Munch-saken” ble forberedt – hadde Vestby Høyre et møte på Ramme Gaard i Hvitsten. Der spanderte vert og gårdeier Petter Olsen “meget god mat og drikke”, ifølge utvalgsleder Pål Engeseth (H). Engeseth sier videre, til Dagens Næringsliv, at han “ville kviet seg for å gå” dit, om ikke utvalget hadde vedtatt Olsens planer.

(Ill.foto: Stock / LM Arkiv)

Men det gikk i boks, og Olsen ønsket velkommen med at han på denne måten gjerne ville takke “guttene i Høyre”, som han formulerte seg, ifølge Dagens Næringsliv.

 

En uke i forveien hadde det borgerlige flertall i utvalget et forhandlingsmøte med Olsen og tre av hans medarbeidere.

På bordet lå et dokument der Olsen bl.a. skriver at “enten aksepterer dere dette, eller så kan dere bare glemme det.”

Petter Olsen har satt sitt meget sterke personlige preg på både teksten i planforslagene (reguleringsplan og utbyggingsplanen) og for selve prosessgangen mellom ham og rådhuset. En seks år lang prosess.

Tidligere har Vestby kommunes plan- og miljøutvalg tatt naboenes eiendommer ut av planforslaget to ganger.

– Sist det skjedde, ble Petter rasende og sa at da ville han også ut av planen. Det sier en av naboene, Sigrid Eckhoff til Dagens Næringsliv.

I avisens lørdagsmagasin har synspunktene til både Eckhoff og naboene Peter Vogt og Kjell Heiberg fått mye plass sammen med informasjon om Olsens planer. Vogt er for øvrig byrettsdommer, Heiberg advokat.

RÅDMANNEN ADVARTE PÅ DET STERKESTE

Til slutt presenterte Olsen i vår det som hadde form som et rent ultimatum til Vestby kommune.

Et forslag som kommunens rådmann Knut Haugestad på det sterkeste advarte politikerne mot, som LM skrev foran det seneste utvalgsmøtet.

Derfor var det en stor overraskelse at utvalget ville det annerledes 21. mai. Og aldri har avstanden mellom kommunens administrasjonssjef og politikerne vært større, verken i form eller innhold.

♦ Med forslaget fra Engeseth som ble vedtatt, ble naboene altså lagt inn i reguleringsforslaget for tredje gang. Det var et vedtak Engeseth selv, i lørdagens DN, sa seg “veldig fornøyd” med.

STORT MEDIEFOKUS
Men mandag 18. juni er det kommunestyremøte. Saken har vært tungt dekket i store, nasjonale medier. Engeseth står ikke lenger på sitt eget, vedtatte forslag fra planutvalget. Nå håper og tror han på en avtale uten at naboeiendommene er med.

– Jeg håper også det er i Olsens interesse å jobbe videre med planen, tilføyer han i intervju med ØBs nettutgave, som legger ut en oppdatert versjon 18:55.

Engeseth sier her også at dette har vært “en følelsesmessig og vanskelig sak.” Og tilføyer at han “synes synd på grunneierne, som har måttet tåle å bli tatt ut av reguleringsplanen flere ganger.”

VOGT: – SVÆRT SPESIELT
I et brev til kommunen på vegne av fire naboer skriver nabo og byrettsdommer Vogt: “Det må betraktes som svært spesielt at en privatperson utarbeider forslag til reguleringsplan for annen manns eiendom.”

♦ I forslaget som ble lagt fram ved starten av kommunestyremøtet mandag var tre av naboeiendommene lagt inn som landbruks-, natur- og friområde (NLF).

Hadde dette blitt vedtatt, ville de ikke engang fått lov til å sette opp en flaggstang på sin egen eiendom, siden en flaggstang ikke regnes som et landbrukstiltak. Det bekreftet kommunens plansjef Lars Grimsgaard i Dagens Næringsliv lørdag.

HØYRE HAR BEGGE UTVALGSLEDERNE
I fordelingen av medlemmer til råd og utvalg etter kommunevalget sikret Høyre seg både lederen og nestlederen i plan- og miljøutvalget denne perioden. Nestleder er Mette Brynildsrud. Fra posisjonen for øvrig sitter Ruth Brochmann (Frp) og Erik Røhne (V).

Opposisjonen er representert med Ragnhild Lervik Johansen (Ap), Tom Anders Ludvigsen (Ap) og Kjell Meek (SV).

Views: 350