Corona-smitte: Lavt leie lenge

(Publisert 07.05.22) (Reporter Svein-H. Strand) Tallene for positive corona-prøvesvar i Vestby har lenge ligget på et relativt lavt nivå. Dette er både et alminnelig inntrykk og noe vi får bekreftet på kommunens hjemmeside.

Ser vi på april, så var det ti dager med færre enn ti positive og fire dager uten et eneste positivt prøvesvar.

Det er særlig de tre siste april-ukene som har fine tall. Dette retter godt opp inntrykket etter en uke med tall for positive prøvesvar på 18 – 25 – 23 og så to ganger 23 og to ganger 15.

Ja, vil du ha flere detaljer, så fortsetter og avsluttes måneden med ti dager under ti, én dag med 1 og fire dager uten et eneste positivt prøvesvar. Tre av de fire null-dagene avslutter måneden.

SUM: 205 positive. Som tilsvarer 6,8 i gjennomsnitt per dag.

FEM DAGER I MAI

Den positive trenden fortsetter i mai. Per 5. mai – som så langt avslutter statistikken – er det registrert ialt ti positive prøvesvar.

Den 1. og den 3. står med null. Den 5. med 1. Så kommer 2. mai med 4 – og 4. mai med 5 – positive.

Det blir spennende å følge statistikk-bildet videre fram mot sommeren. Skal mai 2022 bli Vestbys rekordmåned med positivt fortegn under pandemien?

Vi krysser fingrene – ikke minst med tanke på hvordan sommermånedene, med reisevirksomhet for mange, vil påvirke statistikken!

For å si det sånn: Pandemien er ikke slutt før den er slutt. Og er du blant dem som ennå ikke har fått vaksinert deg, så se å få det gjort!

Views: 43