Alvorlig branntilløp i Woldegården raskt slukket

LM Arkivfoto/Svein-H. Strand

(Publisert 31.05.22 kl. 02:24) (Reporter Svein-H. Strand) Et alvorlig branntilløp i den gamle Woldegården (bildet) i Storgata 24 i Son sentrum ble raskt varslet og slukket mandag kveld.

Det var ved 20-tiden at to leieboere i nordre del av gården varslet huseierne, Badi og Michael Batchelor som bor i hoveddelen av gården:

Flammer sto ut av et område under takrenna ved loftsetasjen!

Brannvesenet ble straks varslet, og de rykket ut med tre brannbiler og en redningsbil. Politiet kom også til brannstedet.

– Etter å ha slukket flammene med skummiddel, gikk mannskapene gjennom hele bygningen med varmesøker før de kunne konstatere at alt var under kontroll.

Det forteller Badi Batchelor til LM. Sammen med sin mann satt hun og spiste og ante fred og ingen fare da leieboerne slo alarm.

Et hell i uhellet var det kanskje at det ute i bakgården lå en vannslange som nettopp var tatt fram for sesongen.

Litt vann fra denne slangen var dermed det aller første som ble satt inn i slukkearbeidet. Men den fikk snart avløsning av ordinære brannslanger.

VERNEVERDIG GÅRD SOM HENGER SAMMEN MED FREDET GÅRD

Woldegården er verneverdig. Den ble oppført på 1800-tallet i to etasjer med halvvalmet tak. Kjelleren strekker seg over bakkenivå, og har lenge vært brukt til næringsvirksomhet. Rundt vinduene er det detaljer i sveitserstil.

Gården har navn etter familien Wold. En periode ble navnet brukt både om denne og den fredede Stoltenberggården med Café Oliven som henger sammen.

 

 

 

Views: 376