Veldig stor båt utenfor lite sted

Mye kan sies om dette arkivbildet vårt. Men hvilket stort cruiseskip er det så mange mennesker har kommet til dampskipsbrygga i Son med buss og bil for å se, der borte utenfor Bevøya?
(Fra LM 12.07.12) (Republisert 28.0622)
Og når var det? Var noen av leserne til stede og husker begivenheten?
Rolf Larsen har meldt seg på i en e-post der han mener begivenheten må være besøket av SS “Norway” i 1980, og med en klar tilknytning til skipets kaptein. Takk for det, Rolf.

Cruisesipet, tidligere SS “France”, som nylig var overtatt av Norwegian Carribian Line, seilte fra Oslo for New York med ankomst 16. mai. Bildet må da, eventuelt, være tatt i begynnelsen av mai.

Dette skipet leverte en varslet “showcase” utenfor Bevøysundet. Som en hyggelig gest fra kapteinen, Torbjørn Hauge med hjemstavn i Son, nemlig!

Men er det denne begivenheten bildet viser?

Stort oppmøte av interesserte var det jo også noen år tidligere – da det første gang var “besøk” av Cunard Lines majestetiske cruiseskip RMS “Queen Elizabeth 2”. Et nybygg som hadde sin jomfrutur fra Southhampton 2. mai 1969.

Men det var nok blitt 1970, minst, da havets dronning med en lengde på hele 293,5 meter stevnet opp og ned Oslofjorden for første gang.

RMS “Queen Elizabeth 2” kunne skues i Oslofjorden og ved Akershuskaia i Oslo flere ganger fram til hun ble tatt ut av trafikk så sent som i 2008 for å bli flytende hotell i Dubai.

Kom med flere innspill til det som ser ut til å kunne bli LM-sommerens kombinerte gjettekonkurranse og oppfriskningsrunde for dem som har godt med botid i hollenderstaden. E-post sendes til post@lokalmagasinet.com Eller en SMS til mobil vakttelefon 979 38 621.

St.

Visits: 52