Beste WP-versjon til nå

(Publisert 04.11.22) Her jeg sitter og forbereder markeringen av LMs 20 års-jubileum, har jeg hatt gleden av å installere en splitterny versjon av WordPress-publisereren. Den beste til nå.

Det gjelder vel å merke selve programkjernen, som ikke har vært oppdatert siden i våres. Og det er litt av et arbeid som er nedlagt:

VERSJON 6.1 – som det nå ligger lenke til i menyen vår – har hatt hele 68 bidragsytere. Og alle presenteres med navn og bilde. Av disse betegnes 17 som hovedbidragsytere. Tre av dem er utgiveransvarlige.

Det relativt omfattende dokumentet som møter deg når du klikker på menylenka har tre tekstdeler. Så langt er ikke alt dette oversatt fra engelsk til norsk.

OVERRASKENDE nok, så kan en fortsatt stor hop av nordmenn glede seg over at det som er oversatt fra engelsk er på et flott nynorsk! Det pleier jo stort sett være omvendt, ikke sant?

Men WordPress har i lengre tid etterlyst nynorsk-hjelpere, og det vi ser er kanskje første tegn på at kampanjen har vært vellykket.

Jeg benytter da anledningen til å si at bokmålstekster ikke oversettes til nynorsk. Å oversette er noe vi gjør fra et fremmedspråk! Det rette begrepet er omskriving. Fra én norsk målform til en annen!

MEST INTERESSANT å lese for den allmenne hop innenfor hjemmesider? Tja, si det – men kanskje tekstdelen om Dei fire fridomar. Men her er ennå bare overskrifta oversatt fra engelsk, så jeg runder av med et sitat derfra:

“WordPress grows when people like you tell their friends about it, and the thousands of businesses and services that are built on and around WordPress share that fact with their users.”

Svein-H. Strand LM-redaktør

Visits: 17