Son fikk landets første lokalleksikon

 

(Publisert 11.01.23) Før jul var det 20 år siden et unikt kulturhistorisk bokverk ble lagt fram for salg: Son Leksikon, Encyclopaedia Sonensis, med Vestby Historielag som utgiver og lokalpatriot Ivar Gudmundsen som redaktør.

Dette var landets første lokalleksikon i det helt nære. Drammens-leksikonet som hadde rådd grunnen alene til da, favnet en hel kommune.

Og da som nå, bare må det sies: Både innholdet og omfanget er rett og slett imponerende! 420 sider med 1100 oppslagsord.

Bak utgivelsen lå det mange års nitid arbeid med å samle inn og strukturere hyperlokale fakta og bilder.

Noen av de 360 bildene er klenodier som aldri før hadde vært publisert.

Utgiveren hadde bestilt 2000 eksemplarer fra trykkeriet. Første del av opplaget som ble lagt ut for salg før jul til en pris av 400 kroner, manglet dessverre rundt 30 bilder og øvrige illustrasjoner. Årsaken var en feil ved dataoverføringen av sidefilene. På restopplaget var manglene rettet opp i form av innstikk.

20 år senere er vi blitt noen tusen flere innbyggere her i det nære og i kommunen. Og kunne det la seg gjøre å få gitt ut et nytt opplag – med litt oppdatering i form av innstikk i samme papir- og trykkvalitet?

Det er i alle fall noe som det er verdt å innhente synspunkter på. Følg med! 

St.

 

Visits: 31