Lenkeproblem på Fb – men det ga flere besøk…

(Publisert 11.02.23) Onsdag denne uka fikk vi et uforståelig problem med forhåndsvisning av LM-saker på Facebook. Lenker til sakene virket ikke, uansett hvor mye du klikket på dem.

Vel å merke hvis du hadde logget deg inn fra en datamaskin.

Ja, av en eller annen grunn var det ikke spor av “råtne lenker” hvis du brukte mobilen.

Problemet ble selvsagt kommunisert på redaktørens side med 5000 Fb-venner og nesten 200 følgere. Samtidig som vi fortsatte å forhåndsvise våre nye publiseringer.

Torsdag gikk. Og fredag. Men lenkene virket fortsatt ikke. Heller ikke når vi delte våre egne saker på andres Fb-sider. Likevel gikk besøkstallene markert opp for torsdag og fredag! Så her er det mange som har brukt mobilen.

(Illustrasjonsfoto: LM Arkiv)

SÅ BLE DET LØRDAG. Spenningen var stor – og gleden ditto – da redaktøren i formiddag startet sin PC og snart kunne konstatere: Lenkene virket igjen som de skulle: Rett til saken!

Men før det settes punktum i denne saken, altså innlegget:

Over 40 års erfaring fra nærkontakt med datatrollene har gjort at det nok er mye som skal til før jeg blir veldig overrasket. Ikke minst når det gjelder internett og sosiale medier.

For eksempel dersom URL-lenkene igjen har gått “i vranglås” – nå i kveld.

UANSETT: Med en viss erfaring som gravende reporter er det mer enn fristende å prøve å avdekke hvem som egentlig sitter ved rattet “bak kulissene”. Altså når sånne ting skjer.

Blir jeg straffet fordi jeg – så langt – ikke har sett meg råd til å abonnere på et par av produktene som gang på gang, gjennom hele dagen, brått popper opp i bildet på min laptop?

Her er det snakk om hjelp til blant annet å “rense” – rettere fullrense – sentrale deler i datasystemet.

OG INNIMELLOM seiler det inn pristilbud på 80 (åtti) prosent for et års abonnement. For det første året… Enda er det snakk om en kostnad på mellom 500 og 600 kroner hvis du betaler med kredittkortet ditt.

For noen av produktene har jeg slått til på tilbudet om en gratis prøveperiode. Som nå er utløpt. Og det er ikke bra, forstår jeg på budskapet som i det ene tilfellet fyller hele – ja hele – skjermen min.

MEN DA er tiden kommet til å sjekke lenketilstanden for Lokalmagasinet.no fra laptopen enda en gang. Følg med – og ha en fortsatt fin lørdag!

St.

 

 

 

 

 

 

Views: 56