Post i Butikk: Flyttes fire kilometer

Den blå linjen viser det som trolig er raskeste kjørevei fra Kiwi Son i Havnegata og ned til Rema 1000 i Gartnerveien på Søndre Brevik. Utenom sentrum: Oppover Storgata, så til Sigurd Stenes vei og videre til Brevikveien. (Illustrasjon generert fra Google kart.)

(Publisert 20.02.23)  (Av Svein-H. Strand) Post i Butikk blir flyttet litt over 4 kilometer – ikke 2,5 kilometer som vi tidligere har skrevet – når tjenesten snart overføres fra Kiwi Son til Rema 1000 Son på Søndre Brevik. Normal kjøretid med bil fra Son sentrum blir cirka 8 minutter.

Det viser kvitteringer fra en rekke drosjeturer til dette området i private sammenhenger. Fra Skoleveien 2 der jeg har hjemmekontor, til en adresse i Ringveien med avkjørsel vis a vis Rema 1000-butikken.

Isolert sett er det kanskje både hyggelig og riktig at de mange som bor i  boligfeltene på Store Brevik nå får “sin egen” Post i Butikk. Med alle de viktige tjenester som Posten Norge utfører, i tillegg til å ta hånd om brevpost.

For pakkepost: Både levering, eventuell frankering og mottak, i tillegg til å huse et hundretalls postbokser av litt ulike størrelser – for både firmaer og private som bare trenger postboksadresse.

Men det er jo svært lite hyggelig – eller logisk, for den saks skyld – at slike tjenester ikke lenger skal være tilgjengelige i Son sentrum! Og at dette for tiden bare kan avgjøres på anbudsbasis, er vanskelig å forstå når det slår ut på denne måten.

Den gamle Hollenderstaden har gjennom noen år nå fått litt sterkere muskler når det gjelder tjenester for både fastboende, faste sommergjester og tilfeldige besøkende. Det trengtes.

Rett nok mistet vi tilgangen til bankkontor da Sparebank 1 Østfold Akershus flyttet til Vestby sentrum og solgte hele bankgården til annet bruk. Men etableringen av Apoteket i Son – og senere Vinmonopolets butikk i kategori 2 – var milepæler med tanke på styrkebygging. For båtfolket var det tidligere slik at ikke så rent få satte kursen over fjorden, mot Polet i Holmestrand – når de først var ute på bøljan blå.

DET ALLER SISTE i denne saken er at det nå er satt ut store, postrøde bokser utenfor butikklokalene til Kiwi Son. Dette er for brev og pakker som skal henholdsvis hentes eller sendes. Mer om dette kommer i en egen sak. 

Views: 157