Pene trafikktall for LM så langt i år

(Ill.: LM Arkivfoto / stock.exchng)

(Publisert 25.04.23) Trafikktallene for Lokalmagasinet.no viste i formiddag at det så langt i år har vært 52.300 besøk. Og tallet på besøkende (brukere/IP-adresser) siden årsskiftet vil i løpet av dagen passere 12.700.

Allerede ved 11-tiden i dag viste serverens telleverk at 187 brukere hadde logget seg inn 452 ganger.

SÅ FINE TALL har vi naturlig nok ikke hver dag. Men det vi kan fastslå er at det som regel er en klar sammenheng mellom tallene og hva vi har publisert siste døgn.

At forhåndsvisninger på ulike sosiale medier genererer trafikk til nettavisa, kan vi også trygt slå fast. Men med tanke på tiden som går med til slik deling, så er Twitter-kontoen vår – LM Extra, opprettet i 2011 – for tiden ikke så mye i bruk som vi kunne ønske.

DERMED ER DET Facebook som er det sosiale hovedmediet, først og fremst redaktørens side med 5000 Fb-venner – det meste man kan ha. Noen dager ser vi at én eller flere venner har “hoppet av”.

Men nesten til enhver tid står det noen på venteliste, så da er det bare å fylle på. Fb er konfigurert slik at venner får rask tilgang til nye dele-saker på sin dataenhet. Vi deler jo også endel ferske nyheter fra norske medier på redaktørens side.

TRE ANDRE Fb-SIDER har vi også, bl.a. Her i Son som over tusen “liker” eller “følger”. Der deler vi LM-saker ettersom det passer, blant annet med tanke på hva saken handler om.

Det er jo faktisk ikke alt vi publiserer her i Lokalmagasinet.no som er hundre prosent lokalt. Dette gjelder først og fremst redigerte pressemeldinger om nye tema-bøker som har allmenn interesse, men også ferske innspill fra store organisasjoner.

Vår primære epostadresse står åpenbart på postlista til flere som verdsetter hvordan innleggene blir redigert og behandlet – som den ferskvare de som regel er.

P.S. Mer om våre tre ekstra Fb-sider en annen gang. Ha en fin tirsdagskveld!

Red.

Views: 46