Får Vestby sin første kvinne som ordfører?

Høyre-leder Erna Solberg sammen med Vestby Høyres ordførerkandidat Åshild Fagerjord. (Foto: Vestby Høyre)

(Kommentar: Svein-H. Strand) SØNDAG 10. september – og første dag i kommunevalget 2023 i Vestby. Er det – også denne gang – vrient å finne hvilken liste som skal få din stemme? Vel – kunne det da være en tanke å gi din stemme til Høyre, med Åshild Fagerjord på topp som ordførerkandidat?

(Opprinnelig publisert 30.05.23, her litt endret og med nytt bilde)

Kommunen er en av 73 i landet som aldri har hatt en kvinnelig ordfører. Så kanskje er det på tide.Ikke minst fordi ordførervalget trolig blir en mannjevning med Ap`s Tom Anders Ludvigsen, vår sittende ordfører som har vært kommunens øverste ansvarlige leder i flere perioder. Så mange ganger at han for fire år siden sa – offisielt – at nå fikk det jaggu meg være nok!

MEN SÅ KOM partiets nominasjonsprosess foran 2023-valget. Igjen kom han på førsteplass! Til dette kommenterte han til meg i Glenneparken 1. mai:

– Det bare blei sånn.

MEN DET VAR OM Fagereng. Åshild Marie, dette skulle handle om for det meste. Enstemmig innstilt på førsteplass av valgkomiteen  Og sånn ble det på nominasjonsmøtet.

På hennes side i Høyres nettportal kan vi lese:

Åshild er oppvokst i Son og har et brennende engasjement for å skape en bedre kommune for alle å bo, lære, arbeide og vokse opp i.

Hun bestemte seg for å bli politisk aktiv da hun ikke lenger kunne sitte på sidelinjen og «la det gå». Hun ville gjøre en forskjell!

Etter en periode i kommunestyret har Åshild markert seg som en dyktig folkevalgt politiker som bryr seg. Nå er Åshild Vestby Høyres ordførerkandidat, og det er ingen tvil om at dette er en ung dame som  har et hjerte for Vestby og vil være på lag med folk og næringslivet i kommunen vår.

– Min hjertesak er en skole hvor alle får mulighet til å oppleve mestring både faglig og sosialt.

Da er det bare den private biten som gjenstår her:

Alder: 36 år

Bosted: Store Brevik

Jobb: Lærer ved Brevik skole

Sivilstatus: Gift med Roger, og de har fire barn

Politisk erfaring: En periode i kommunestyret. Første vararepresentant i formannskapet, involvert i flere kommunale utvalg.

 

 

 

Views: 235