– Rygg ikke for ryggplager!

(Publisert 23.06.23) (Kåseri) Denne overskriften, eller tittelen som det egentlig heter i journalistikkfaget, satt langt inne. Det skulle jo handle om redaktørens ryggplager.

I et førsteutkast sto det – kjedelig nok – “Oppdatering om ryggplager”. Men det norske språk med sine mange ord med alternative betydninger har mang en gang kommet bedre skribenter enn meg til unnsetning.

ALTSÅ: Redaktøren rygger ikke (tilbake) for sine ryggplager. Han logger seg inn til editoren for å skrive, kladde, rette, endre og hva det skal være, i noen timer. Med PC-en i fanget. Selv om ryggplagene vedvarer.

Ja, de vedvarer, men det nye å fortelle er at jeg onsdag ble behandlet hos fysioterapeut. Som også er utdannet osteopat. Osteopati er læren om beina i kroppen vår. Og her er det jo absolutt en sammenheng, ikke sant?

BEHANDLINGEN var sånn: Jeg lå sidelengs på en benk, og først tok han passe hardt på korsryggen min, på begge sider. Da han tok på venstre side sa jeg AU så høyt at min følgesvenn ute i venteommet også hørte det veldig godt. På høyre side var det ikke fullt så vondt.

Og så en overraskende akt to: Han tok hendene sine opp til venstre og høyre tinning samtidig. Masserte så tinningene en liten stund. Hvorfor? For å åpne en nervebane der smerter bor.

Dette skulle gjøre meg litt mer smertefri dag for dag. Gårsdagen ble i hovedsak preget av dét – ikke minst målt etter forbruket av smertestillrnde midler.

Og se om jeg ikke allerede gikk litt mindre krokrygget enn før behandlingen. Så da sier jeg bare:

GOD ST.HANSFEIRING, alle sammen!

Redaktøren

j

 

Views: 54