Stabilt halvår for Polet i Son

Kundene strømmet til da Polet fikk butikk i kategori 2 våren 2016. (LM Arkivfoto / Svein-H. Strand)

(Publisert 10.07.23) Polet i Son hadde en liten nedgang i salget første halvår. Det gikk 71.498 liter over disk, og dette tilsvarer 1 %, eller 963 liter mindre enn i samme halvår i fjor.

Av vareslagene hadde også svakvin en nedgang på 1 % (62827 liter), mens salget av sterkvin økte med 15 % (345 liter).

Ser vi på undergruppene innen svakvin, så gikk det 7 % mindre rødvin over disk, mens både hvitvin og musserende vin hadde en økning på 5 %, og rosévin på 3 %. At fruktvin står med en nedgang på 56 % er kanskje mest for spesielt intereserte, men vi tar det med.

AV BRENNEVIN ble det i løpet av halvåret solgt 560 liter, en nedgang på 8 %. Dette inkluderer undergruppene fruktbrennevin og nøytralt brennevin.

Av det sterke slaget er også akevitt, med sine etter hvert mange varianter tilpasset selskapelighet også i sommerhalvåret. Her ble det en salgsøkning på 3 % fra samme halvår i fjor.

OM NOEN SAVNER den hollandske genever, ja så ble det heller ikke nå solgt en eneste liter – i hollenderstaden Son. Noen soninger syntes jo dette var så ille at det kom på tale å opprette en støttegruppe som kanskje kunne føre til at det gikk noen liter over disk også her. Sånn for ordens skyld.

Men dette ble det jo ikke noe av. Har de kanskje handlet i Moss? Der ble det i alle fall solgt 4 liter, som tilsvarer en økning på 9 %.

BOTTOM LINE: Genever er ikke en særlig populær drikk. I Norge. Hundre støttegrupper ville kanskje ikke utgjort noen forskjell. Visste du forresten at genever navnemessig er opphavet til brennevinslaget gin?

Da skjønner du også hva som kom først: “Ginever”. Og de er i slekt smaksmessig, bare at genever fortrinnsvis drikkes som dram, altså ikke blandet med noen ting. Dette er en sterk krydret dram, så er også dét sagt.

St.

Views: 99