Juli eller august – eller begge deler?

(Publisert 29.07.23) Den store sommermåneden går mot slutten for å bli avløst av august – som for mange er den beste sommertiden, i alle fall de første to ukene. Sola er ikke så blendende skarp, de første bær og frukter kan høstes, og ja – det lukter faktisk august, i alle fall når det klaffer med været disse dagene før skolestart for noen.

Pappa likte å helgardere seg og tok sin tre ukers ferie med én uke i juli og to i august. I mange år var vi på hytta i hele ferien hans. Dette var ofte en innertier selv om det naturligvis ikke var sol hver dag.

Vi koste oss uansett, fisket ørret nesten hver dag fra robåten, eller tok fluestanga og gikk det lille stykket til elva med vadestøvler på for å prøve lykken der.

Å få store fisker på kroken var selvsagt flott, og de største ble veid og vekta skrevet inn i hytteboka. “Tidenes største” var så stor at en modell skåret i tre hang på veggen ved ovnen.

Men det beste jeg fikk til middag var småfisk rett fra stekepanna, med skinn og bein intakt, sitron og løk.

En gang satte et bein seg fast i halsen. Vi skulle kjøre hjem rett etter middag, og husker jeg ikke feil, så ble fiskebeinet med alle de åtte milene hjem og ble fjernet der.

Tekst og foto: Svein-H. Strand

Visits: 22