Våre beste bilder?

Det ble en lang Nasjonaldag – og en liten blund i vogna var lov. (Foto: LM Arkiv)

(Publisert 23.08.23) LMs bildebase har nå 1478 elementer, begrepet som brukes når det er snakk om ulike typer bilder. Dette kan jo være, som hos oss: Fra fotografier, via malerier og tegninger til ulike illustrasjoner. Spør du redaktøren om å trekke fram de beste, så kan svaret fort bli: Feil spørsmål!

Årsaken burde være åpenbar, og er forklart i innledningen. Dessuten ble kanskje syv-åtte av ti fotografier – knipset til reportasjer – signert redaktøren. Og senere gjenbrukt som passende illustrasjoner til ulike innlegg. Hva som er best av disse finner jeg kanskje i en gjennomgang, men bare kanskje.

Generelt er det også sånn at “kandidatmålinger” som dette vil være, bør knyttes opp til innholdet når det er snakk om reportasjeinnlegg. Og gjenbruk til generelle illustrasjoner måtte være en annen disiplin.

FOR IKKE Å GLEMME de frittstående fotografier, der Sturla Strand gjennom over 20 år har satt sitt sterke preg på LM visuelt. Ikke minst i den perioden der han deltok i en rekke internasjonale konkurranser og mer enn én gang fikk hederlig omtale i sin klasse.

Det er langt på vei en umulig oppgave. Men jeg tar sats og prøver. Kanskje må det deles opp i fire eller fem innlegg. I dette første – med ti bilder – blir det litt mye 17. mai, som kanskje burde være i en egen klasse så mange bilder som vi har fra Nasjonaldagen. Det får vi til senere.

Sesongåpning på Son Kystkultursenter. Innfallende lys i en skyggesone og to som ser mot fotografen løfter motivet. (Foto: Svein-H. Strand)
Små kornettspillere i Såner Skolekorps 17. mai. (LM Arkivfoto)
Skoleskipet “Hausten” runder Laksatangen en grå vinterdag. (Foto: Badi Batchelor)
Lita jente i finstas 17. mai. (Foto: Svein-H. Strand)
Høststemning i svart-hvitt utover Mossesundet. (Foto: Sturla Strand)
Fisker i Castiglione della Pescaia gjennomgår nattens garn utenfor Toscana-kysten. (Foto: Privat/Svein-H. Strand)
Fra Soonspillet i Glenneparken 2011. (Foto: Svein-H. Strand)
Premiert konkurransefoto signert Sturla Strand. Og motivet burde være velkjent.
Snapshot fra barnetoget i Son 2022. (Foto: Svein-H. Strand.)

Visits: 80