Litt om menyen – og litt til

Seneste bilde som er lagt inn i basen: Replikaen av “Britannia of Cowes”. Før den ble liggende altfor lenge for anker midt ute i Sonskilen og senere solgt i slept til Isle of Wight. (LM Arkivfoto)

(Publisert 28.10.23) Som faste lesere kan se, er den nye utgaven av menyen vår – på bare to linjer – i en viss endring, om enn ikke daglig.

 

Noen av menylenkene viser som tidligere undermenyer når du har PC-musa (eller pekeren på mobilen) over hovedlenka.

Men vi skifter nå én eller to hovedlenker når gode alternativer med nytteverdi byr seg fram.

Før tolinjers-konseptet ble spikret, så var nettside-toppen på opptil fire linjer. Tanken var nok god, men det er jo sagt at det beste er det godes verste fiende.

Kort sagt: Det tok seg ikke ut på Generate Press-temaet vi har valgt bruke på  WordPress-plattformen!

Dette var vel alt som bør sies om meny-toppen. Men tittelen sier at det skal være litt til. Da får det bli sånn. Og fortsatt redaksjonelt.

I bildebasen har vi nå lastet inn 1507 elementer. Som det ser ut nå, så klarer vi oss lenge med dét.

Og et halvt tusen elementer til, det vil trolig kreve mer lagringsplass. Som koster penger hos leverandøren Nordic Høsting, der vi er forankret.

Når sant skal sies, og det skal det vel her også, tar det noen ganger relativt mye tid å finne et relevant illustrasjonsbilde til en sak. En god del redaksjonell tid brukes nå også på å forhåndsskrive bildetekster til elementer.

På denne måten kan tidsbruken reduseres. Stikkord fra lagrede bildetekster går det nemlig an å søke på.

Ellers har vi – såvidt – begynt å lukte på KI. Kunstig Intelligens. En utfordring så langt ser ut til å være at en sentral KI-app bare er å få tak i som følge til en spesiell nettleser. Som ikke er den vi foretrekker.

Følg med!

St.

 

 

 

 

 

Views: 40