Lasting og lossing i Sonskilen

Fotograf ukjent.


(Fra LM 16.08.09) (Republisert 05.12.23)
Reidar Johansen, utrettelig samler av gamle bilder som har motiv med båter knyttet til Son, har sendt oss dette unike fotografiet. Handel, lasting og lossing ute på Sonskilen. Og med en bygning i bakgrunnen som kanskje her vises for første gang! 

♦ Som Reidar skriver: – Tenk deg at du står på Son Kystkultursenteret og ser over mot Saltbua. Bygningen lå da på tomta til den gamle dampsaga ytterst mot elveutløpet, og sto delvis på pæler.Med de sparsomme opplysingene som fulgte med bildet, er det ikke mye å legge til, annet enn hva vi ser i forgrunnen, og som interessant nok dokumenterer at varer ikke bare har gått over kai i Son:

Her er tre småbåter som laster og/eller losser inntil ei større skute som vi ser litt av rekka på. Og aner vi ikke en fjerde småbåt i høyre bildekant?

♦ Når kan bildet være tatt, da? Dette blir ikke lett, selv om en skal gjette med fem år pluss-minus. Redaksjonens grove tips blir at det er tatt en gang mellom ca 1910 og ca 1920. Noen bedre?

Ja, som alltid når det gjelder historiske saker som publiseres i LM: Supplerende informasjon og kommentarer fra leserne er både ønsket – og altså noen ganger tiltrengt.

Så kom igjen! Med opptil flere ressurspersoner innen lokalhisorien som lesere, burde det kunne bli noe mer ut av dette.

St.

Views: 152