Anonyme prøver å logge seg inn

(Publisert 22.01.24) For et nettsted uten forankring i et mediehus eller liknende er det en stor verdi å ha sitt tekniske apparat trygt forankret hos et vertskap som Nordic Hosting AS. Her er et godt eksempel på dette:

Hver dag året rundt avviser og registrerer sikkerhetssystemer forsøk på å logge seg inn i serveren vår. De opptrer anonymt, men IP-adressen deres blir registrert.

I løpet av fem timer i dag var det 18 forsøk på ulovlig innlogging ved hjelp av antatte passord som er hentet fra bl.a. våre epostadresser. Kreativiteten er stor, men verdien liten.

NÅR VI KLIKKER på IP-adressen, kan vi se hvor i verden den hører hjemme. Påfallende mange av de anonyme opererer fra land i det fjerne østen, med stater/distrikt i USA på andreplass.

Nå vet ikke jeg hva andre norske nettsteder opplever av sånne ting. Men det må jo tilføyes at andelen lovlige besøk/innlogginger fra utenlandske unike IP-adresser er forholdsvis liten hos oss.

Rett nok, så er det ikke et lite antall nordmenn som har emigrert, eller oppholder seg midlertidig i utlandet. Men vi tar for gitt at interessen for stoff “fra fortid og nåtid” i det nære her i Son – og litt ellers i Vestby – ikke er stor i denne gruppen generelt.

Uansett hvor dere er: Velkommen skal dere være! Før årets første måned er slutt har vi allerede hatt 7740 besøk fra 2058 IP-adresser.

Red.

 

Views: 27