“Det årnær seg nok!”

Alex Johannesen, innehaver av Klubben Soon, på jobb. (LM Arkivfoto/digitaltmuseum.no)

(Fra LM mars 2004) (Republisert 04.02.24) Hvem kommer til å kjøpe og drive Klubben i Son? Ja, mange er spente, og ikke uten grunn. Med Alex Johannessen er det en institusjon i det tidligere ladestedet som takker for seg på restaurant-fronten. Når eiendommen er kommet vel over på andre hender.  

Etter en lang ferie, det har han ikke hatt siden 1988, håper han å ha staket ut veien videre. Men fra Son flytter Alex helst ikke. Han føler seg som soning så godt som noen innfødt. Det ”årnær” seg nok!

Da Fredrikstad-gutten Alex Johannessen kom til Son for å drive Klubben, som han hadde fått leie av Soon Seilforening, var myndighetsalderen i Norge 20 år. Den faglærte kokken Alex var blitt myndig noen måneder i forveien.

Da kommunestyret behandlet søknaden om skjenkebevilling – for øl og vin, som var de aktuelle drikkevarene å søke om for de fleste den gang – stilte Kr.F.s Olga Lervik spørsmål om søkeren kanskje ikke var vel ung.

– Hvor mye eldre enn myndighetsalder bør en søker være da? repliserte Jørgen Schau (Ap). Etter lett humring i salen ble søknaden innvilget.

St. 

Visits: 21