LM har hatt 400.500 besøk så langt i år

(Illustrasjon: LM Arkivfoto /stock.exchng))

(Publisert 13.05.24) Lokalmagasinet.no får stadig flere lesere, og passerte i dag 400.500 besøk så langt i år. Besøkstallet er generert av 12.962 IP-adresser, viser serverloggen.

Besøkstallet dag for dag ligger stadig oftere over tusen. Innleggene vi publiserer blir jevnt over også mye lest – også de som ikke blir forhåndsvist på Facebook. Men som tidligere, så er det som regel god drahjelp å få der.

Et interessant trekk er fortsatt at stoff om og fra redaktørens hjemby Mosjøen og Vefsn (kommunen) har tildels svært mange visninger. Passelig drahjelp er da å få fra forhåndsvisninger på Fb-gruppa Mosjøso – eller gruppa Vi som vokste opp i Mosjøen og Vefsn.

LIKEVEL: Grunnfjellet vårt er – som ved starten i 2002: “Fra fortid og nåtid. Med ståsted i det nære.”

Journalistfaglig sett er det tilfredsstillende å få bekreftet: At et allment interessant tema – i bunnen for en tekst som er velredigert og har følge av en passende illustrasjon – jevnt over blir mest lest.

Når det gjelder fortid er vi så heldige at vi har tilgang til en alle tiders ressursbank – Wayback Machine. Derfra henter vi de eldste innleggene som blir republisert: Fra tiden før LM begynte på WordPress.

Men statistikken viser også at det er fine tall for republiseringer av nyere dato. Ja, det kan trygt sies at grunnfjellet vårt har to etasjer, for å si det sånn.

Siden vi kom på WordPress høsten 2020 er det blitt publisert 850 innlegg.

Bildebasen vokser også litt om litt, og teller nå 1655 elementer – fotografier og andre typer illustrasjoner.

 

 

 

 

 

Views: 23