SOLVEIG HOMME TIL MINNE

(Publisert 23.05.24) Det var med sorg vi fikk vite at Solveig Homme ikke er blant oss lenger. Etter en tids sykdom sovnet hun stille inn på Vestby sykehjem. Solveig ble 99 år gammel.
Et bilde fra 29. mai 2015. Solveig Homme har fått diplom og blomster av Knut Chr. Hallan for lang og tro tjeneste i den lokale handelsnæringen. (LM Arkivfoto/Svein-H. Strand)

De siste årene bodde hun i egen leilighet ved Son eldresenter. Før det, så var jeg så heldig å ha henne som nærmeste nabo – da hun hadde “lappen” og egen bil.

Med bare en plen mellom husene våre ble det utvekslet ikke så rent få tjenester i sommerhalvåret, i form av blant annet plenklipping, raking og lån av nødvendig redskap.
Hun sa aldri nei. Oppgaver som dette måtte bare gjøres, og redskaper skal brukes – og kunne lånes når det trengtes. Sånn var det bare.
SOON CIGAR & FRUKT
Flere generasjoner av soninger og sommergjester husker Soon Cigar & Frukt som Solveig personlig drev fra 1953 til 1987, i tranga ved Son Kro. Solveig og ektemannen Gunnar Homme overtok eierskapet der noen år før det.
For dette ble hun i 2015 – som den andre – tildelt museet Hallanderiet i Son sin påskjønnelse “De Flyvende Hallanderes Ærespris”. Et diplom for lang og tro tjeneste i handelsnæringen.
Diplomet var signert Son Næringsforenings leder Trygve G. Nordby, lederen i Soon og Omegns Vel, Ivar Gudmundsen, og Hallanderiets eiere, ekteparet Gro Gudim Hallan og Knut Chr. Hallan. Selve overrekkelsen var det Vestbys ordfører John A. Ødbehr som sto for.

 

Om arbeidet sitt fortalte Solveig blant annet:

– Vi solgte Arne-Is i Moss sitt merke Frisk-O-Go, og jeg husker at Hellstrøm-gutta selv leverte varene.

– Men den ukentlige tippingen og kundenes levering av tippekupongene var viktigst! Og så ukebladene da – og saftposene og smågodteriene, tilføyde hun.

Takk for det du var og det du gjorde, Solveig! Og hvil i fred.

SVEIN-HARALD STRAND

 
 
 

Views: 1124