Derfor avvikler NRK Tekst-TV

(Publisert 18.07.25) Du har kanskje fått med deg at NRK skal slutte med Tekst-TV – men kanskje ikke når og hvorfor de gjør det. Da kan du lese dette.

Sitat: NRK legger ned tekst-TV fra 20. august. De siste årene har tjenesten blitt stadig vanskeligere å holde ved like for NRK, og det har ført til mange tekniske feil. Faren for flere alvorlige feil gjør at NRK velger å avvikle tjenesten.

For en institusjon som har informasjon og kommunikasjon som sin store oppgave – hva er grunnen til at vi ikke får vite hvorfor vedlikehold er blitt så vanskelig å holde vedlike? Så vanskelig at det har oppstått fare for flere alvorlige feil.

EN ANNEN TING er jo at «konkurrenten» i nabolandet fortsetter med Tekst-TV. Vi har i alle fall ikke hørt eller lest noe annet.

Og hvorfor det da? Har den samme tjenesten hos broderfolket ikke blitt stadig vanskeligere å holde vedlike? Eller er det ikke den samme teknologien de bruker? Ikke vet vi. Men det går jo an å spørre.

SELV HAR JEG litt erfaring med dette mediet. Det var da jeg jobbet i daværende Arbeidsdirektoratet. Internett var nytt og arbeidsmarkedsetaten en av de første statlige etater som tok nettet i bruk.

Som førstekonsulent i Kontoret for presse og informasjon fikk jeg det rett i fanget, for å si det sånn.

EN SLAGS LÆRETID ble det da de månedlige arbeidsmarkedsstatistikkene fra fylkeskontorene skulle offentliggjøres.

Her var det fullt opp med tall, måned for måned, som tidligere ble sendt i posten til hvert av arbeidskontorene i hele landet.

Men så ble altså all statikk digitalisert. Og jeg la det ut på nettet, slik at det ble tilgjengelig for alle i etaten som hadde en PC på kontoret.

NESTE SKRITT VAR offentligjøring av månedstallene for de lokale arbeidskontor landet rund. Tiden var også kommet til å legge ut kommentarer fra fylkesarbeidssjefene. Og selvfølgelig fra arbeidsdirektøren, noe som ble fulgt opp av intervjuer i de største avisene når ledighetstallene hadde vesentlige endringer.

Og deretter ble jeg reisende reporter og redaktør for det offisielle etatsbladet A-etaten som ble utgitt ti ganger i året. Her fikk vi presentert alle de 20 fylkesarbeidssjefene. Og jeg fikk laget interessante reportasjer fra alle fylkene – med A-etat-vri, selvfølgelig.

Det ble mildt sagt nok å gjøre, ikke minst de dagene det var min tur til å være pressevakt, samtidig som det nærmet seg deadline for stoff til A-etaten…

Men det er jo strengt tatt en annen historie – med overgang til NAV-tider som stikkord.

St.

Views: 22

0
0
0
0
0