Midtsommerord på Sankthansaften 2021

Folkedansoppvisning på Son kystkulturenter olsok-aften i 2018, høytidsaftenen før olavsdagen 29. juli. Dette er, som for Sankthansaftenjonsok – til minne om døperen Johannes. Olav den hellige falt i slaget på Stiklestad 29. juli 1030. Dermed skulle olsok være kvelden 28. juli og natt til 29. juli. (LM Arkivfoto)

(23.06.22) HALLO – etter flere dager med gråvær og skiftende vind fra både sørvest og nordøst, så var det plutselig såkalt midtsommer!

Sankthansaften med lysere himmel og noen fargeklatter listet seg forsiktig inn over våre trakter allerede da denne onsdagen var relativt nyfødt. Og den var ikke til å stoppe.

Så morgenen kom med blå-ren himmel som lot til å være både forankret og fortøyd for en dags opphold. Eller mer; det vil jo snart vise seg, ikke sant?

Mine midtsommerord i år blir et aldri så lite kombinertløp; litt fakta- og nytteinformasjon omsvøpt i kåseriform.

FØRST: I dag stenger vi sjappa relativt tidlig, til å være oss. Syttifem og et halvt år, som jeg selv er blitt, verdsetter jeg i økende grad å markere de ulike merkedagene gjennom året, så godt det lar seg gjøre. Sammen med familie – og venner som måtte banke på, selv i en pandemitid som det faktisk ennå er. 

Noe av det fine med å publisere i det nære på nett, og bare der, er at det knapt er noen besøkende som merker at sjappa er stengt.

Og skulle det komme en epost, SMS eller Facebook-melding til redaksjonen, så vet redaktøren straks om det. Bare mobilen er innenfor rekkevidde under eller etter Sankthans-kveldens middag og har strøm til en pling eller to.

Så sånn er og blir det. I dag. Men over til dagens fakta- og nytteinfo siden redaktørens siste innlegg: Vi skal som meldt skrote publisereren som ha vært mer og mindre i bruk helt siden den gamle gikk ut av tiden i et serverkrasj.

Ikke før i går kom jeg til å huske:

Siden tidlig i mai har jeg faktisk vært eier av en ekstra WordPress-konto. Kjøpt og betalt på WordPress.com. Altså på “dått.com”. Ikke på gratisavdelingen WordPress.org, som dekker private behov og sikkert litt til.

Formålet for min egen del kan vel i ettertid kontoføres som “Kjekt å ha”. Det undersøkes nå, sammen med vår WP-hjelper, om vi mer eller mindre omgående kan sette opp et start-design og starte en flytteprosess.

Da er det stengetid – og hyggelig lenge til sengetid. Ha en fin Sankthansaften, alle sammen. Som jeg innimellom avslutter på engelsk når jeg deler musikkvideoer “for alle” på Facebook, ikke bare til mine Fb-venner:

Take care and be nice!

 

 

 

 

 

Views: 1135