Nå starter arbeidene med å bygge en “penere og renere” nettavis

Det er en merkedag i den omstendelige prosessen med å få Lokalmagasinet.no gjenreist. Nå starter arbeidene med å bygge et “penere og renere” produkt.

Fortsatt på WordPress-plattform, men i regi av WP-spesialist Nordic Hosting AS.

Ill.foto: Sturla Strand

Som tidligere meldt, er dette vårt nye vertskap for alt som gjelder teknisk drift, statistikk og vedlikehold med mer.

Som bestilt oppdrag skal de også utføre selve byggearbeidet. Men når det gjelder design og sentrale egenskaper, skal vi selvsagt ha et ord med i laget.

Vår ferd til nå på WP-plattform har dessverre vært mer og mindre uryddig på grunn av uheldige egenskaper ved produktet som ble levert. Og det må også sies at noen av mine egne grep for å gjøre det beste ut av det – i grenselandet mellom utseende og innhold – heller ikke har vært vellykket.

Situasjonen kan best sammenfattes på denne måten: LM slik det var fram til det mye omtalte helkrasj på leverandørens server i USA, var et produkt som ble tatt i bruk i 2008, “ferdigsydd og låst” når det gjelder utseende. Det var bare å legge ut stoff på en av de to modulene som fulgte med.

WordPress-konseptet er radikalt annerledes. På godt og vondt. Ikke minst når redaksjonen på fast basis bare består av redaktøren.

Tanken bak det nye vi nå skal bygge er på sett og vis et kompromiss med hensyn til utseende og egenskaper. Her skal det i være mulig for enhver trenet journalist å redigere og publisere uten å ha gjennomgått en lengre innføring i hvordan publisereren skal og kan brukes.

Når vi kan være oppe i ny design er uvisst før de nærmere vilkår hos vårt vertskap Nordic Hosting er avklart. Og vi krysser fingrene for at overgangstiden med det nåværende produkt blir så kort som overhode mulig. At vi allerede ligger på vertskapets server, vil være en stor hjelp i så måte.

Svein-H. Strand

Ansvarlig redaktør og utgiver

 

Views: 1458