Tankevekkende tilbakeblikk ved ukeslutt

Illustrasjonsfoto: LM Arkiv

(Søndag 07.11.21) Presis og pålitelig statistikk er blant egenskapene ved WordPress som er til å omfavne. Ikke minst når det er hyggelige tall som kommer opp. Ja, redaktøren har i dag startet med det hyggelige – som er at Lokalmagasinet.no har et relativt stabilt besøk på rundt 3000 per dag, litt over og litt under.

Dette er tall som ender opp i en million eller mer, i et estimat på årsbasis. Et besøk som tilsvarer årsbeste for Lokalmagasinet på den gamle publisereren.

Og hvordan skal kontrastene leses og forstås? Et tilbakeblikk på “nye Lokalmagasinet” ble en tankevekkende reise – bare måneder bakover. Måneder preget av problemer og utfordringer med WordPress-løsningen vi hadde fått “i skreddersøm”.

Det var liksom ikke måte på, spesielt når det gjaldt mobilversjonen av nettavisa. Egentlig var det rart at vi hadde besøkstall i det hele tatt – opptil 200-300 per dag.

En ekstern gjennomgang i mai sa rett ut at vi hadde en publiserer som ikke duger. Og i juni oppsummerte jeg med denne overskriften: En ny løsning blir løsningen.

En overskrift så sent som i august: Fortsatt litt ugreie med mobilversjonen. Det gjaldt lenkene.

Ikke før i september begynte det å lysne, sånn i det store bilde. WP-spesialisten Nordic Hosting kom inn som vertskap for teknisk drift, og tilførte prosjektet den nødvendige trygghet og forutsigbarhet.

Jeg avslutter dette tilbakeblikket med å minne – også meg selv – om at det ikke var før i slutten  av februar i år at “nye LM” kom på nett.

Den gamle publisereren lå med brukket rygg etter en serverkrasj i USA, og alle de over 8000 datafilene var tapt! Sikkerhetskopier kunne angivelig ikke hentes ut “bakveien” fordi de hadde en dårlig teknisk kvalitet.

Situasjonen var kort sagt slik at det kunne blitt slutten for en av de lengstlevende lokale nettaviser i landet.

Nå gjelder det å stå løpet ut. Helt ut. Det vil koste litt, og hvordan dette kan finansieres er noe vi ser på nå.

Ha en fortsatt god søndag!

Visits: 297