Tar snart farvel med Son for å gjøre og LÆRE NOE NYTT OG SPENNENDE

Alessandro og sønnen Wesley poserer for Lokalmagasinet.no i hjertet av gamle Son.

(Publisert 11.11.21) (Tekst og foto: Svein-H. Strand) Det er lenge planlagt, og snart skal det skje: Når dette året er slutt, da sier tidligere restauratør Alessandro Onorato (44) farvel til Son. Da skal han etablere seg med fast bopel i Telemark. Og der skal han opprette et aksjeselskap for å bygge opp sitt spennende prosjekt: En nettbasert turistportal. Ikke der, men i Sicilia hvor han har sin italienske hjemstavn.

Viktige føringer er på plass: Et romslig hus i Telemark der hele familien kan samles inne som ute, har han nylig kjøpt. Og boligen i Son regner han med kan skifte eier et stykke ut i det nye året.

Alessandros tidligere ektefelle Luisa Garofalo og deres to barn er allerede blitt for telemarkinger å regne; hjemmet sitt har de bare noen minutters kjørevei fra bygdesenteret Bø.

– LIKER Å LÆRE NOE NYTT

– Jeg liker å lære noe nytt, sier kokkeutdannede Alessandro. I over ti år drev han Ristorante 24 i Woldegårdens kjellerlokaler i Storgata. Både alene og sammen med Luisa.

– Mitt sosiale prosjekt, som ligger i bunnen for alt jeg vil og skal nå, det er å kunne være sammen med familien, sier han bestemt. Og speiler litt av hjemlandets kultur ved vårt kafébord på Solsiden.

Sønnen Wesley (17), elev på medie- og kulturlinja ved Drømtorp videregående skole i Ski, er også kommet til vårt treff.

Fem dager i uka kjører en snill mamma ham den lange veien til og fra skolen.

Å kunne avslutte utdanningen i Ski betyr mye for Wesley. Han satser på et yrkesliv i mediebransjen. Og en linje som denne finnes det ikke mange av i hele landet, kan han fortelle.

Snart har vi også fått selskap av yngstebarnet, Michelle (13). Hun går på skole i Bø, lærer nå om internasjonalt samarbeid, og er kommet for å være sammen med pappa og Wesley denne dagen i Son.

Hun skal fotograferes sammen med dem i det gamle Son-miljøet ved torget. Vel å merke med seg selv på bildene bare til privat bruk. Og slik ble det.

EN INTERNETTPORTAL FOR TURISTER

Så forteller Ale, som han gjerne kaller seg, om sitt prosjekt i Sicilia, nærmere bestemt på det lille stedet Segasta, fem mils vei fra Palermo. Bare ti minutter fra sjøen.

Sicilia er jo i utgangspunktet et av Italias fremste reisemål for turister, og i Segasta skal et feriehus restaureres og være base for nettportalen rettet mot turister.

Det blir en veiviser for mat, kultur, reiser og opplevelser. Portalen er planlagt å komme i drift i løpet av neste år.

 

 

Visits: 454