Da Son fikk LANDETS FØRSTE LOKALLEKSIKON

(Januar 2003) Et unikt kulturhistorisk bokverk ble før jul lagt fram for salg: Son Leksikon, Encyclopaedia Sonensis, med Vestby Historielag som utgiver og lokalpatriot Ivar Gudmundsen som redaktør, er landets første lokalleksikon i det helt nære. Drammens-leksikonet som har rådd grunnen alene til nå, favnet en hel kommune.

Omfanget er imponerende: 420 sider med 1100 oppslagsord, og bak utgivelsen ligger det mange års nitid arbeid med å samle inn og strukturere hyperlokale fakta og bilder. Noen av de 360 bildene er klenodier som aldri før har vært publisert.

Boka koster kr 400,- og kan bestilles gjennom vår meldingstjeneste som du finner i toppmenyen. Lokale lesere kan trykke her for å få større plakat og lese hvor boka er å få kjøpt over disk.

Utgiveren har bestilt 2000 eksemplarer fra trykkeriet. I første del av opplaget som ble lagt ut for salg før jul manglet dessverre i alt rundt 30 bilder og øvrige illustrasjoner. Årsaken var en feil ved dataoverføringen av sidefilene, får Lokalmagasinet opplyst.

Visits: 23