JØJE MEG SOM ÅRENE GÅR!

(Publisert 10.04.22) (Tekst og foto: Svein-H. Strand) For noen dager siden var jeg en handletur tur i Moss. Jeg hadde god tid, og beina styrte meg som så ofte før ned til det gamle bygningsmiljøet i Møllebyen. I enden, nær dagens høyreiste mølleanlegg, står jeg ved det gamle og godt bevarte Folkets Hus (bildene). En dag i mars FOR 54 ÅR SIDEN banket jeg på døra der, for å tilby mine journalistiske ambisjoner til Moss Dagblad.

I veska hadde jeg attest fra praktikanttiden i Helgeland Arbeiderblad. Og dokumentasjon for påbegynt brevkurs i journalistikk. En tid som industriarbeider på Trio-Ving i Moss kunne jeg også vise til.

Jeg kom til en redaksjon der ambisjonene nok var et hakk større enn bemanningen, for å si det sånn.

Men Son – og Vestby kommune generelt – var et særskilt satsingsområde, viste det seg. Så det var bare å stemple inn neste dag, for å pløye gjennom kommunale dokumenter fra Vestby.

I april sa vi farvel til de gamle lokalene og flyttet inn i nye Folkets Hus. Der ble jeg “fast ekstrahjelp” fram til jeg fikk et årsvikariat i Horten-avisa Gjengangeren til sommeren 1969. Har du lyst, LES MER HER.

P.S. Frank Berg var en særdeles skrivende redaktør. Fine bilder til mange av sine reportasjer tok han også. Ingen av oss som var der den dagen kommer til å glemme synet av Frank som fortsatt satt og hamret ved skrivemaskinen da resten av de gamle lokalene var tømt og det siste flyttelasset skulle avgårde. Så fristende det enn var, slapp vi å løfte ham opp på lasteplanet sammen med skrivebordet. Han bare smilte, reiste seg og grep skrivemaskinen for å ta den med seg inn i Folkevogna. Og i de nye lokalene ble nok et frabe-manus skrevet ferdig.

St. 

 

 

Views: 57