2022: Nasjonaldag som gikk inn i Minnenes bok

(Publisert 17.05.22. 23:44) (Republisert 17.05.24) (Reporter Svein-H. Strand) Barnetoget i Son finner du nok ikke maken til mange andre steder i landet. Det lange toget som snor seg gjennom trange gater med gamle hus. Tilskuere som står som sild i tønne. Og fortroppen av godt voksne par som kommer – stadig flere og noen hånd i hånd – nedover fra eldresenteret etter hvert som klokka nærmer seg tiden for at barnetoget skal starte.

Prikken over i-en for 17. mai 2022 i Son – som på mange andre steder i vårt vakre land: Et velsignet godvær uten en sky i sikte etablerte seg solid gennom formiddagen, etter at Nasjonaldagen rant med bare noen få plussgrader. I alle fall i Son.

Går det an å si at barnetoget i Son på 17. mai også er litt folketog i fasongen? Her kommer i alle fall en gruppe speidere fra 1. Son Sjø Speidergruppe som danner en fin flaggborg.
Musikk må det være i et så langt tog. Og instrumenter av mange slag. Her ser vi tuba, basun, saksofon, tenorhorn, skarptromme og stortromme.
Ut fra tranga før Son Kro kommer her de eldste elevene – fra Grevlingen skole for 8. – 10. trinn, og med hele 340 elever. Flott fane har de også.
Og her kommer Vestby og nabobygda Ås sitt felles janitsjarkorps, med fane som forteller om hjemstavnen. Om vi ikke husker feil, så skjedde denne “korpsfusjonen” etter at Follo Janitsjar på 1980-tallet ble nedlagt på grunn av sviktende medlemstall.
Det går en bunadstrend over landet. Både bunader og folkedrakter er stadig oftere å se på Nasjonaldagen, blant både kvinner og menn. Og kan man egentlig ha på seg noe mer kle-delig enn dette? Se bare på disse kvinnene i sin ungdoms vår!
Det var første 17. mai etter corona-tiden, og flere enn vanlig gikk i sitt første barnetog.

Views: 379