Omlegging og nytenkning – NÅ FORAN ET JUBILEUM

Da telleverket 29. juli viste ialt 656.820 besøk på “nye” LM,  fikk Fredrik Skavlans artige tegning fast plass på redaktørens kontor.

(Publisert 01.08.22. Oppdatert senest 12:04) I natt sa vi farvel til juli og ønsket august velkommen. Omlegging og nytenkning byr seg nå fram som fast punkt i redaksjonens dagsorden – fire måneder framover. 2. desember vil vi ha vært på verdensveven uten avbrudd i 20 år. Dette må selvfølgelig markeres på høvelig vis. Og tiltak må forberedes.

Først: Her er en oppsummering av rikets tilstand for LM på WordPress-plattform:

Rett nok heter det at “tid er penger”. Men NYTENKNING i den redaksjonelle og publiseringsmessige sammenheng koster heldigvis ingen ting.

OMLEGGING, derimot, vil i de fleste tilfeller være en kostnad – stor eller liten.

Den fatale krasjen på leverandørens server i USA i november 2020 ødela over 8500 datafiler – i den forstand at den tekniske kvalitet var for dårlig til at “backup-filene” kunne brukes.

Overgangen til WordPress publiseringsløsning har i og for seg ikke kostet mye. På pluss-siden må også nevnes at vi som et ledd i denne prosessen har fått en driftsteknisk forankring hos WordPress-spesialisten Nordic Hosting AS.

Hos dem kan vi både bestille tjenester og søke råd via en fast kontaktperson – per telefon eller epost. Men det koster, både tjenestene i seg selv og omfanget av framtidsrettet dialog.

Hvordan finner vi kostnadsdekning for tiltak fram mot jubileet? Det antydes for eksempel at en penere og “renere” LM vil koste “noen titalls tusen”.

Vil leserne være med på å dekke dette? Vanskelig å si før vi vet hva rammevilkårene bør eller kan være:

En aksjon med sluttdato – eller et betalingskonsept for pluss-saker (+), slik de aller fleste av landets aviser nå har?

Sistnevnte alternativ ville kunne dekke ikke bare engangskostnader, men gi driftsbudsjettet et tiltrengt løft.

Og det må sies: Faste merinntekter i forhold til dagens budsjett vil eventuelt bli benyttet til tjenester som vil gi LM et løft også innholdsmessig.

For da er det snakk om innkjøp av stoff – tema- og feature-reportasjer med forankring i kjernekonseptet gjennom 20 år:

“Fra fortid og nåtid – med ståsted i det nære.”

Svein-H. Strand LM-redaktør

 

 

Visits: 58