FOR ET “ROKKA GITTAR-BAND”!

Lydvolumet sto nok ikke tilbake for hvilket som helst av dagens rockeband. I kombinasjon med effektpedaler som sologitarist Tore Heggelund (t.h.) kunne aktivere etter behov – så ble det nesten for mye for en som sto inntil scenen en halvtimes tid.

(Publisert 16.08.22) (Reporter Svein-H. Strand) Gitarbandet The Stingrays har tatt navn etter en Shadows-låt fra 1965. Èn av av de rundt 400 registrerte låter i Shadows-katalogen, etter over 60 års virke. Den ble selvfølgelig spilt, og det var bra. Selv en Shads-fan som meg siden ungdomsårene kan nemlig ikke huske å ha hørt den før. Og Stingray er også navnet på en hellefisk som tilfeldigvis (?) er en ROKKE…

Dette kunne bandleder Even Trygve Hansen fortelle under konserten på Son torg søndag ettermiddag.

Lokal tilhørighet for Even Trygve fra Bærum: Rundt 70 år i hytte på Laksa rett over Sonskilen! Det holder, med tanke på – ja, på en hovedtanke bak Soondøgn-konseptet.

Og som de kan spille, disse velvoksne karene som han er leder for! Men så hadde de også hatt mange og gode øvingstimer fram mot denne dagen. Et større Shadowband-arrangement i Råde for noen uker siden ble vel en slags generalprøve.

De har ellers spilt sammen “til og fra” i flere år, bare må det tilføyes. Men også at Even Trygve (som undertegnede) er pensjonert journalist. Og senest redaktør – i fagbladet med det greie navnet Fagpressen.

Som journalist har Even Trygve jobbet både i Aftenposten og i VG. På en utenlandsreise da han var ansatt i VG, støtte han helt tilfeldig på ingen ringere enn Beatles-legenden Paul McCartney. Det måtte jo bli – og ble – et kjapt intervju.

Her er bassist Leif Erik Lillejordet. Bak ham ser vi trommeslager Magnar Bergo.

I forgrunnen bandleder og  rytmegitarist Even Trygve Hansen.

Sologitarist Tore Heggelund (t.h.) har spilt i flere norske band gjennom de siste tiårene.

SOLO PÅ SEKSSTRENGERS BASSGITAR. Til en av låtene tok sologitarist Tore Heggelund forsiktig opp en bassgitar til å spille solo-/melodilinjen med dype toner. Denne gitaren tilhørte en gang Jet Harris (hvil i fred). Han var den første bassisten i The Shadows`.

Med denne gitaren, som nå er i Tores eie, ga Jet Harris ut to singler som ble engelske listetopper! På trommer hadde han med seg Tony Meehan (hvil i fred), som også hadde sluttet i The Shadows. Rock-historie!

Visits: 176