En liten milepæl i dag

Fredag 26. august 2022. LM har fått en såkalt sidestolpe også til venstre på forsiden. Med dette har vi, sammen med vår hjelper i Nordic Hosting AS, sprengt rammen for WordPress-temaet GeneratePress.

Såpass sterkt må det kunne sies – ikke minst sett opp mot de premissene som fulgte med leveransen sent på høsten i 2020. Leverandørens anvisninger var ikke til å ta feil av, for å si det sånn.

TANKEN BAK endringen er først og fremst å “avlaste” høyrestolpen. Altså å unngå at den blir for lang. For slik er det, enten vi vil eller ei: Jo høyere opp, desto større fokus har budskapet i en nettavis.

Unntak finnes selvfølgelig her, som på mange andre områder. Men det får være en annen skål. Nå litt mer om det som skjer med Lokalmagasinets template, som en nettforside heter i fagterminologien:

Venstrestolpen skal selvfølgelig ikke være så kort som den er nå. Men det er bare noen timer siden den kom på plass, og de to elementene som er lagt inn skal snart få følge av noen flere som nå ligger i høyrespalta.

Ser vi litt lenger fram, så har vi naturlig nok ambisjoner om å få flere faste reklameinnslag. (Der vi fortsatt kan lokke med 20 % fastkunderabatt.)

Og bare så dét også er sagt: Større reklamebannere kan også vises i hovedfeltet der innleggene står. Med dette innlegget er 334 publisert siden LM tok WordPress i bruk. I tillegg har vi 46 sider som det lenkes til i menyen.

BILDER er selvsagt også viktig i en nettavis. Hyggelig da å kunne fortelle at avisens online bildedatabase nå teller godt over 1200 objekter. Enda flere er lagret lokalt i produksjonsutstyr – PC (og andre lagringsmedier).

Bilder fra PC kan raskt overføres til databasen, som vel å merke ikke bør være noe særlig større. “Jakten” på den rette illustrasjon tar ikke sjelden mer tid enn godt er!

Svein-H. Strand LM-redaktør

Visits: 23