2003: EU-prosjekt overtar Oslofjord Info i Son

(Fra LM 03.01.2003) (Republisert 27.08.22) Deltakerne i organisasjonen Oslofjord Info har besluttet å avvikle aktivitetene og kontoret i Son. Rettigheter og forpliktelser er overført til EU-prosjektet SuPortNet II.

Her samarbeider Norge med flere andre land, blant annet om å redusere miljøskader som følge av økt båtbruk.

2003: EU-prosjekt overtar Oslofjord Info i Son

ØSTFOLD fylkeskommune er operativ leder for prosjektet, som er treårig. Foruten Norge omfatter det Uddevalla i Sverige samt havner i Polen, Estland, Litauen, Latvia og Tyskland.

SuPortNet står for Sustainable Network of Ports, eller Varige havnenettverk som det kan kalles på norsk.

DELTAKERE i den norske delen er myndigheter og båthavner i deler av Oslofjorden, Sørlandskysten og kystområdet opp til Hordaland.

I tillegg kommer organisasjoner og myndigheter som har ansvar for å legge til rette for sikkerhet og miljø for dem som ferdes langs kysten.

MÅLSETTINGEN for den norske delen er å forebygge miljøskader i kystsonen som følge av økt båtbruk. I tillegg er det planlagt å utvikle et felles informasjonssystem for båtturister for hele SuPortNet-området.

Oslofjorden friluftsråd leder miljøprosjektet, går det fram av en pressemelding fra Akershus fylkeskommune.

Oslofjord Info ble etablert i februar 2000. Det var en videreføring av et eksisterende informasjons- og kompetansesenter for Oslofjorden som tidligere havneleder Albert Larsen drev i Son. Larsen ble også daglig leder i Oslofjord Info, der fylkeskommuner, kommuner og havner i Oslofjorden var deltakere.

Målsettingen med Oslofjord Info var å styrke Oslofjord-området som arena for båtturisme. Organisasjonen ble avviklet 1. juni 2002, men oppgavene videreføres altså nå gjennom EU-prosjektet.

Visits: 62