Verdt å brygge-vente på!

 LM-foto: Sturla Strand

(Reporter Svein-H. Strand) Vi ventet og vi ventet, og vi speidet utover. Noen med kikkert. Hvor bliver “Britannia”?

♦ Ved 13:30-tiden snakket jeg i mobilen med Sigurd Coates. Hvor var de? Jo, de var to timer fra Færder. Atskillig forsinket på grunn av sterk motstrøm.

♦ – Vi regner med å være i Son ved halv ti-tiden i kveld, sa “Britannia”s eier, rolig og forekommende som alltid.

♦ Allerede ved 21-tiden begynte folk å samle seg ved Dampskipsbrygga. Blant dem LMs to utsendte. Bedre før enn etter her, altså!

♦ Men det drøyde. Noen tok seg en avstikker.

Èn kom tilbake medbringende det upassende – over halvliter´n-ryktet – at “Britannia” hadde hatt et uhell av en art som ikke skal nevnes her.

♦ Ja, sånn er det jo også i Son hvor skjønnheten skal ha sin norske hjemmehavn. Sanne som usanne rykter produseres i stort antall på liten flate, ikke minst de usanne.

♦ 21:45 ringte jeg for å høre hvor langt de var kommet nå da, bare så vi hadde litt peiling. Lyset begynte å tape seg merkbart, og kameraet måtte kalibreres med høyere ISO-verdi.

♦ Da hadde Coates slått av mobilen, men det var en grei nok melding. Også eieren hadde sine mannskapsoppgaver på et dekk med økende travelhet.

Så skjedde det da, nesten presis kl. 22, at våre øyne så verdens største og fineste kutter ta Sonskilen i besittelse for første gang. Og dette ble da teksten til vårt andre bilde fra begivenheten.

Views: 86