“Militær aktivitet” i flere uker på Rygge flyplass

(Publisert 29.09.22) (LM) NTB melder i dag at det skal være “militær aktivitet” på Rygge flyplass i flere uker. Etter at jagerfly-aktiviteten ble avviklet for flere år siden, er det bare en operativ helikopterving som har vært fast stasjonert der.

Et mindre antall sivile småfly tilknyttet Rygge flyklubb har fast oppstillingsplass i enden av rullebane. Forsvaret “anbefaler” nå at disse flyene blir flyttet før 3. oktober. Det vil nemlig ikke være tilgang til porten til oppstillingsplassen i ukene med økt aktivitet.

De siste ukene har Teknisk Ukeblad flere ganger spurt Luftforsvaret om hva det egentlig er som skal foregå på Rygge. Det eneste svaret de får, er at det vil være «økt militær aktivitet», skriver NTB.

Heller ikke Forsvarets nettside har informasjon om noen øvelse.

 

Views: 78