Lar deg SNAKKE LENGE – men skriver lite

(Fra LM 30.09.10) (Republisert 08.11.22) Når lokalavisene ringer – ikke for å samle opplysninger til en komplett reportasje, men for å oppfylle tilsvarsretten – da vet du straks at de har strukket kjølen til en negativ sak om deg. Og de lar deg gjerne snakke lenge, men skriver lite. Deretter legges du som åte til gribbene i kommentarspaltene på nett – uten at noen ringer deg om “tilsvarsretten”.

(Ill.foto: LM Arkivstock.exchng)

INNSENDT til Moss Avis:

Jeg ber om at dere snarest publiserer dette tilsvaret til Rolf Larsens innlegg hos dere den 15.09.10, som jeg først i dag (natt) kom over på moss-avis.no. Jeg ber om at innlegget tas inn både i nettutgaven og i papirutgaven, og legger da til grunn at jeg antar Larsens innlegg har stått begge steder.

Mvh
Svein-H. Strand
Lokalmagasinet.no
Tlf. 64 95 73 48


På ytringenes “mentale skylapper”

Jeg ser først i dag 24.09. at Rolf Larsen, Son, i et innlegg i Moss Avis 15.09. har tildelt meg “mentale skylapper” med mer. Dette for at jeg som LM-redaktør angivelig ukritisk tar inn hva som helst av kritikk mot kommunale tjenestemenn.

For å gjøre gjengivelsen av klagesangen kort, så nedgraderer han meg også faglig, og gjør meg alt i alt til en syndebukk for elendet med at havnesjefens båt ble senket.

Dette er vel å merke et leserbrev. Altså ikke lagt inn via nettutgavens selvbetjening, men berørt av redaksjonell menneskehånd.

JEG HAR VÆRT så lenge i pressen at jeg tør si dette er en lokal urimelighetshøydare i sin sjanger. Så overdrevet at det bare er til å bli opphisset av en liten stund.

I den grad jeg fortsatt er fortørnet, er det over at Rolf Larsen uvennligst ytrer seg såpass om meg et annet sted enn i LM. Og bare der.

En praksis som i tidligere tider, ikke minst tider da jeg selv var ansatt i avishuset, var et tabu. Velkommen med kritikken din til oss også, Larsen, og så får du følge med på fortsettelsen.

Med det samme: Når det gjelder avishusets ansvarlige redaktør Pål Enghaug, Son, viser jeg til mitt åpne brev, med faglig interessante og relevante spørsmål, som er publisert i Lokalmagasinet.no. BM. Svar imøteses.

OG LYKKE TIL med årets utgave av graveprosjektet Kommunalreportasje Vestby. En internt spennende og prestisjefylte konkurranse innenfor Østfold Journalistlag.

Et prosjekt som for Moss Avis sin del i noen grad også har bestått i å slå inn åpne dører i Vestby rådhus, ifølge min pålitelige informant. Som jeg selvsagt beskytter.

Hva med å la det drysse litt også fra hverdagsgraving i kommunalreportasjen fra Vestby kommune generelt – og Son spesielt? Og gjerne med litt sunn – og for begge parter sikkert også litt lærerik – turnus blant reporterne.

Svein-H. Strand
LM-redaktør

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visits: 40