2003: Ujevnt på kommunale nettsteder

(Fra LM februar 2003) (Republisert 09.02.23) Lokalmagasinet.no inviterer offentlige forvaltningsorganer til et konstruktivt samarbeid om informasjon som er til nytte for innbyggerne. Vestby kommune fikk i sommer på plass en grei startversjon av sitt eget nettsted. Vi forventer atskillig mer informsjon etter hvert på www.vestby.kommune.no.

 

STOREBROR MOSS kommune i sør er ikke overraskende flere hakk kvassere med sitt produkt på www.moss.kommune.no. I nord var Ås kommunes sider www.as.kommune.no en behagelig overraskelse. Det sier vi på grunnlag av bare et kort besøk tidlig i desember. Siden var nede for telling da vi skulle se nærmere på den søndag 15. desember. Ås-siden vil vi senere granske ekstra nøye fordi den er nominert blant de fire beste kommunale hjemmesidene i landet.

Ja og nei hos vennskapskommunene
Vestbys svenske vennskapskommune Vara har en hjemmeside som virker ryddig og funksjonell, bedømt etter bare et kort besøk på det særdeles greie domenenavnet www.vara.se. Med Vestbys danske vennskapskommune Hundested er det verre, som dere ser her på www.hundested.dk. De rakk ikke engang sin egen frist om at siden skulle være oppe og gå i løpet av 2002, men hadde sikkert sine gode grunner. Nå etter nyttår har de gitt seg selv frist til 1. mai med å få hjemmesiden klar.

Velkommen til norske Westby, Wisconsin!
Så tar vi en kjapp tur til USA – for å se hvordan det står til i den utrolig “norske” småbyen Westby, Wisconsin som jo absolutt burde bli Vestbys amerikanske vennskapskommune, slik Lokalmagasinets redaktør uten hell foreslo for noen år siden.

Lokalmagasinet tar nå opp igjen kontakten som ble opprettet mellom de ukentlige næravisene Vestby Avis og The Westby Times. Vestby Avis er forlengst historie, og det vi foreløpig har klart å finne ut om tvillingavsa over there, er at de ikke har noen nettutgave. Men de holder det gående, fikk vi vite før jul i et skjermbrev-svar fra den lokale næringsforeningen Westby Chamber of Commerce som gir ut nettstedet www.westbywi.com.

Og når dere har vært i Westby og blitt møtt med A big VELKOMMEN, kan dere jo runde av med noe radikalt annet. Besøk tilslutt et av de vakreste nettstedene vi har sett – med sin rake, minimalistiske utforming og fundamentale ide: Et menneske, et ualminnelig alminnelig menneske, snakker og legger ut bilder og pekere til deg og meg om seg og sitt i hverdagen. Rett og slett! Sammenliknet med svært mye av det vi finner på nettet, uansett sjanger, blir dette nesten rørende, synes vi og flere med oss om www.iamgeneric.com.

Views: 27