Da Kiwi Son tapte i ANBUD

(Fra LM 17.02.23) (Republisert 10.04.24) Ny dag og kveld – og ikke noe svar er kommet fra Posten Norge. Men på Facebook forteller en leser at videreføring av Post i Butikk i Son – etter utløpet av avtaletiden for Kiwi Son – ble avgjort i en anbudsrunde. Der kom Rema 1000 Son best ut av det.
Vi har i dag bedt Posten Norge bekrefte dette, og opplyse om: Hva de to anbudene da lød på. Når det var at Posten Norge begynte med å bruke anbudsløsningen i forbindelse med tildeling/fornyelse. Og hvor lang avtaletiden er. OG VI SPØR OGSÅ OM:
– Omtrentlig hvor mange som har post(boks)adresse 1556 i stedet for 1555 Son også som privatadresse?
– Ikke alle brukere av Post i Butikk kjører eller har tilgang til egen eller andres bil. Det gjelder kanskje særlig eldre.
– Så er avstand noe som har vært drøftet i forbindelse med flyttingen fra Son sentrum og til Søndre Brevik, ca 4 kilometer – nesten ved kommunegrensen til Moss?
 
Post i Butikk ble etablert under dette navnet i 2001. Men ordningen har eksistert i ulike former – oftest som såkalt brevhus – i mer enn 100 år her i landet. Ja, inntil noen år før årtusenskiftet var det et brevhus nettopp på Søndre Brevik. I butikken Maily kunne beboerne i Ringveien og deromkring hente (og kanskje sende) sin post.

I 2012 fikk Posten grønt lys av Jens Stoltenbergs andre regjering til å omgjøre ytterligere 149 postkontor til Post i Butikk, leser vi i no.wikipedia. Samtidig forsvant plikten til å utføre banktjenester.

Etter denne reformen var det bare 30 postkontorer igjen i Norge.

Og i 2020 vedtok Posten Norge å legge ned 25 av de resterende postkontorene. Dermed er det nå bare i Oslo (fire) og på Svalbard at det finnes et ordinært postkontor.

Views: 114