85 200 besøk så langt i år

(Illustrasjon: LM Arkivfoto / stock.exchng)

(Publisert 01.10.23) (Framhevet bilde – Foto: Sturla Strand) Midnatt og ny måned, og så langt i år har LM hatt 85200 besøk. 

SER VI PÅ TOTALEN for “nye” LM – på WordPress-plattformen – så blir besøkstallet stort: 778 000. Dette speiler rett nok en fallende tendens, og det må nok tilskrives at det var ekstra mange besøk den første tiden på ny plattform. Et velkjent bilde på internett.

EN LØPENDE STATISTIKK vi sjelden ser på, er den som gjelder visninger av saker som det er lenke til i Menyen. Altså lenker til eget innhold, ikke til eksterne ressurser.

Dette gjelder stoff som publiseringsteknisk sett kalles SIDER. Men klikker du på dem – ja, så vises sakene akkurat som… Nettopp – INNLEGG! Bare at det som regel ikke er hva vi forbinder med lokalt nyhetsstoff. OG OVERSKRIFTENE her er gjerne lange. Ikke minst på den mest leste av disse sakene per i dag – omtalen av en ny bok: “Om historien og anna bak stadnavn langs Orkla-vassdraget“.

Vi kommer fortsatt til å publisere redigerte presse-meldinger som denne. Men bare de som er sendt til LM-redaksjonen og som dekker et klart allment informasjonsbehov.

Men bør ikke titlene, overskriftene, strammes inn? Jo. Bare det ikke blir sånn at mange lar være å lese saken.

TITTEL-KOMPOSISJON er en journalistisk øvelse som kan være en vanskelig balansegang – ikke minst når det er deadline om fem minutter.

Det siste behøver vi i hvert fall ikke tenke på hos oss…

Ha en fortsatt fin helg!

Svein-H. Strand LM-redaktør (og redigerer)

 

Views: 217