Bruce Springsteen spilte for 100.000 i Oslo

Bruce Springsteen på Roskilde Festival i 2012. Foto: Bill Ebbesen / Wikipedia.

(Publisert 02.07.23) (Av Svein-H. Strand) Han har vært I Norge 15 ganger med sitt flotte E. Street Band. Blant annet på Telenor Arena. Nå er han her igjen, på sin 35. verdensturné som startet hjemme i USA på senvinteren. Denne gang kommer han for å synge og spille for til sammen hundre tusen fans på Voldsløkka i Oslo! 50.000 i går og like mange i dag søndag.

BRUCE SPRINGSTEEN (73) har et repertoar som favner over interessene til to generasjoner, minst. Fra høytlydende klassisk rock til roligere ballader. Som det står i Morten Ståle Nilsens anmeldelse i VG:

“Jeg hadde ikke tenkt å gå. Hadde piggene en smule ute da jeg kom. Men sola skinte. Gamle folk var lykkelige. Unge folk var lykkelige. Middelaldrende mennesker var lykkelige (og i flertall). Små unger, med og uten hørselvern, var lykkelige. Denne musikken betyr fremdeles en hel del for mange av oss.”

Og som det ikke er vanskelig å se på både gamle og nye opptak: Han legger “hele seg” i framføringene, ikke minst når han deler mikrofonen med andre velsyngende medlemmer av bandet som teller 17 (!) musikere.

Gitaren – enten det er en akustisk eller en elgitar – ser det noen ganger ut som han skal knuse når han slår an en akkord på strengene med sitt plekter eller bare med fingrene. Kort sagt: Han har en utadvendt sceneframtoning som du knapt finner hos noen annen frontmann i et rockeband. Det måtte da være sangeren Mick Jagger i The Rolling Stones.

Fra Wikipedia: Bruce Frederick Joseph Springsteen, som er hans fulle navn, er både gitarist, sanger og låtskriver. Han er kjent for sin blanding av musikk, poetiske sangtekster og innslag av såkalt american, sentrert rundt hjemstaten New Jersey. Født: 23. september 1949.

 

 

Views: 27