Boliger på Ørajordet?

(Publisert 05.08.23) (Republisert 31.01.24) Igjen tenkes det å omdisponere Ørajordet nord for Son sentrum til boligområde. For å se dette området litt i perspektiv, har vi funnet fram en reportasje fra Herison.no (ikke på nett nå) fra 2016. Det må også nevnes at jordet allerede da var blitt tatt i bruk som snuplass for busser (se bilde) på lokale ruter (Moss, Sonsveien stasjon). Og et år fikk et cirkus med alskens vogner akkurat plass nok her. Så da Son sto på programmet, var det ikke på Brevik-feltet nesten i Moss at de slo leir dette året. (Bildet laster seg sakte inn.)

Oversiktsbilde tatt fra Kolåsveien fredag 9. september kl. 15:30. De neste bildene, unntatt det siste, er tatt tidlig om kvelden torsdag 8. september.

Dyrkede Ørajordet i total FORVANDLING

Fotopptak september 2016: Svein-H. Strand

Landbrukssjefen i Follo, Lars Martin Julseth, forutsetter at matjorda på Ørajordet “blir tatt vare på ved at den ikke blandes med undergrunnsjord”. I uttalelsen fra 30. juni heter det videre at matjorda “bør brukes som jordforbedring på landbruksarealer i området.” Bildeserien her skal ses på denne bakgrunn, foruten at den er ment som historisk dokumentasjon.

Anleggsvei, grøft og jordplatå.

Jordplatå med spor etter anleggsmaskinens skjæring.

Anleggsvei, grøft og dyrket mark.

Rutebussenes snuhorn.

Grusbelagt før asfaltering. 

Asfalt, grøft og jord.

Grøfteskjæring og overvannsrør foran litt dyrket mark.

Visits: 550